To je to što me zanima!

Odlična lepinja s češnjakom i peršinom koju rado jedu u Indiji

Radi se o vrsti kruha koji u Indiji zovu - naan. Priprema se od dizanog tijesta, peče na vrućoj tavi bez ulja i na kraju prelije otopljenim maslacom u koji se ranije stavio nasjeckani češnjak
Vidi originalni članak

Sastojci:

*za 6 komada

  • 240 g brašna
  • 60 g grčkog jogurta
  • 100 g maslaca 
  • 125 ml mlake vode
  • žličica šećera
  • pola žličice soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 4 češnja češnjaka
  • malo sjeckanog peršina

Postupak:

Najprije pomiješajte kvasac sa šećerom i vodom, neka odstoji 15-ak minuta. Maslac rastopite u tavi pa dodajte nasjeckani češnjak. U kvasac potom dodajte dvije žlice maslaca s češnjakom i sve ostale sastojke osim peršina. Zamijesite tijesto i ostavite ga neka se diže na toplom mjestu pola sata. 

RECEPT Vintage keksići s komadićima čokolade - tope se u ustima

Tijesto nakon toga premijesite i podijelite na šest dijelova od kojih oblikujte loptice. Ostavite neka se diže još 15 minuta. Svaki komad razvaljajte na debljinu nekih pola centimetra. Potom ostavite neka stoji još 15 minuta.

Zagrijte tavu da bude vruća (bez dodavanja ulja) i pecite lepinje dvije do tri minute sa svake strane. Kad su gotove, premažite ih otopljenim maslacem i češnjakom i pospite sjeckanim peršinom, prenosi Atma.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nap 03.05.2021.

    volim da je s grckim jogurtom super

  • eho_ 03.05.2021.

    Ovo mene podsjeća sve na talijanski kruh sa maslinovim uljem, a može i sa maslinama, tkzv Focaccia, a i na pizza kruh sa Aglio e Olio..zanimljivo je, u svakom slučaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare