To je to što me zanima!

Odredite svoj oblik očiju pa tek tada krenite sa šminkanjem

Razmaknute oči treba vizualno približiti pa se naglašavaju unutarnji kutovi, kod izraženih kapaka cijelo oko valja zatamniti, a kod spuštenih nacrtati lažni gornji rub
Vidi originalni članak

Univerzalan način šminkanja ne postoji, pogotovo ako je riječ o očima. S obzirom na njihov oblik, nekoliko je preporučenih tehnika nanošenja sjenila. Stoga je najvažnije dobro se zagledati u zrcalo i otkriti svoj tip, nakon toga je sve lakše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bademaste oči

Ovaj se oblik smatra prosjekom, najčešći je pa je i svojevrstan ideal ljepote. Stoga mu pristaje gotovo svaka šminka jer nijedan kut ne treba posebno "izvlačiti". Najbolje je blago naglasiti vanjski dio oka, ali i povući liniju sjenila preko gornjeg ruba kapka.

Razmaknute oči

Kod ovog je oblika najvažnije istaknuti unutarnji kut kako bi se oči vizualno "približile". Tamnije sjenilo, prema tomu, ide unutra, na sredinu kapka svjetlija varijanta, a na vanjski rub ponovno tamnija.

SAVRŠENE USNE Za postojani ruž na usnama: Prvo piling, hidratacija i olovka

Približene oči

Obrnuto od razmaknutih, u ovom se slučaju treba stvoriti efekt "udaljavanja". Samo se na vanjski kut oka stavlja poveća količina tamnog sjenila, a ostala površina treba biti svijetla.

Duboko usađene oči

U ovom slučaju cilj je prikriti liniju gornjeg ruba kapka koja odaje duboko usađene oči, a to se postiže jednostavnim stavljanjem sjenila upravo na to mjesto. Tamnija nijansa sjenila ide u tankoj liniji preko udubine gdje počinje oko.

Izraženi gornji kapci

Ovdje je potrebno "zakamuflirati" površinu kapaka kako bi se vizualno činili manjima. Prema tomu, ne može se pogriješiti ako se tamnim sjenilom prekrije cijeli kapak, a pritom je najvažnije dobro obrubiti cijeli gornji rub.

KLJUČNI RITUALI Beauty lekcija za seniorke: Hidratacija pa obrve, a onda i lagani ruž na kapke i obraze

Spušteni kapci

Žene sa spuštenim kapcima trebaju se fokusirati na predio iznad gornjeg ruba kapka s obzirom na to da se njegova površina gotovo i ne vidi. Najtamniji treba biti vanjski rub oka uz trepavice, a blagim se sjenčanjem prelazi lagano preko gornje linije. Na taj se način stvara lažni rub kapka i oči djeluju veće. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare