To je to što me zanima!

Oduševite goste maštovitim serviranjem na drvenoj dasci

Razmišljajte o drvenoj podlozi kao o mreži i popunjavajte svaki njezin dio određenom hranom imajući u vidu okuse i boje koji se slažu da bi to izgledalo kao umjetničko djelo
Vidi originalni članak

Ovakvo serviranje hrane na drvenim daskama neki čak nazivaju 'hibridom zabave, hrane, umjetnosti i poklona', a poslužiti vam može kao predjelo, ali i kao mali zalogajčići tijekom neformalnog druženja ili možda originalni dar kada nekom idete u posjetu.

Ključ takvog serviranja je raznolikost i briga o tome koji okusi se nadopunjavaju, poput, recimo, grožđa i sira. Ne postoji zapravo pravilan i pogrešan način, već je sve na onome što volite ili možda već imate u kuhinji.

FESTIVAL SVJETSKE KUHINJE Svijet na tanjuru nudi od crne slavonske svinje do momosa

Razmišljajte o drvenoj podlozi kao o mreži i popunjavajte svaki njezin dio određenom hranom imajući u vidu okuse i boje koji se slažu da bi to izgledalo kao umjetničko djelo. Pazite i na različite teksture hrane.

Tu i tamo stavite i pokoju posudicu s umakom, nekoliko vrsti krekera, par vrsti sira (mekših i tvrđih), nekoliko vrsti narezaka, voće, povrće, komadiće kruha itd. Najbolje vam je sa aranžiranjem krenuti od sredine. Na kraju na sve stavite grančicu, dvije ružmarina. Na ovakve drvene plate možete poslužiti i više vrsti voća sa posudicama u kojima su tekuća čokolada ili med ili slatkiše, kolače...

Ukoliko vam dolazi više ljudi, uzmite nekoliko drvenih podloga i na svakoj posložite nešto drugo. Uz njih na stol stavite crno i bijelo vino, možda pokoju pivu, sok i zabava može početi.

ZABLISTAJTE PRIRODNO Namirnice koje više naprave za ljepotu kože od skupih krema

Kao podloga vam mogu poslužiti velike drvene daske, one namijenjene rezanju namirnica, a možete razmisliti o posebnom dizajnu i naručiti kod stolara nekoliko jedinstvenih komada. Naravno, ako ste vješti s rukama, možete ih pokušati i sami izraditi. Ponekad su takve drvene podloge za serviranje prilično velike i izgledaju impresivno kada se napune deliocijama.

Nekoliko ideja kako hranom aranžirati drvenu dasku i oduševiti:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 05.09.2019.

    Da, ovo je na nekim fotkama zgodno dosta ali i nije bas neka novost

  • VOLBEAT 05.09.2019.

    Predobro (osobito 5), sve više i više restorana ovakvo servira. Nedavno nam je bila servirana mesna plata (komadi bifteka, ramsteka, piletine..razni dip umaci....a ispod svega toga grilano povrće i pečene patate u kori... Brutalno dobro..

  • 05.09.2019.

    prekrasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare