To je to što me zanima!

Odvjetnica za razvode: Ako želite trajan brak, izbjegavajte muškarce u ovim profesijama

Odvjetnica je objasnila da su prema statistici muškarci koji rade u određenim profesijama loši supružnici i teški tijekom razvoda. Problem je u tome što u poslu koji rade imaju veliku moć koju nemaju kod kuće
Vidi originalni članak

Odvjetnica koja se bavi obiteljskim pravom, a najčešće radi na razvodima, objavila je video u kojem kaže kako joj je tijekom studija kolegica rekla da su istraživanja pokazala kako muškarci koji rade poslove s puno odgovornosti najgori materijal za brak. Na svojem TikToku, koji prati 35 tisuća ljudi, objasnila je koje su to profesije i zašto su muškarci koji u njima rade toliko 'problematični'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pravo vlasništva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jettiegirl28 napominje da su svi brakovi različiti i da nema dva potpuno ista braka, ali, prema statistici, određene profesije imaju bračne probleme češće od drugih.

Po njoj, žene bi trebale izbjegavati muškarce koji su u poslovnom životu:

  • vatrogasci
  • policajci
  • vojnici
  • kirurzi
  • piloti

- Kad sam se prvi put počela baviti obiteljskim pravom prije 13 godina, jedna odvjetnica mi je dala statistiku o pet najgorih profesija za opstanak braka - kaže. 

@jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

Prvotno je mislila da je to čudna statistika koju bi netko iznosio, no tijekom karijere često se tog sjetila.

- Tijekom svoje karijere gledala sam svoje najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce u ovih pet profesija - nastavila je.

Statistika vam može reći postotak brakova koji propadnu, ali to ne znači da će tako biti i kod vas. Statistika gleda samo brojeve, ona ne može otkriti apsolutno ništa specifično o vama i vašem braku. Ali, ti podaci su nešto što treba imati na umu kad razmišljate o potencijalnom braku s muškarcem koji radi u jednoj od tih profesija, objasnila je. 

Nakon toga, priča o generalizaciji da su muškarci u tim karijerama 'narcisoidniji' i 'ovisni o kontroli', te objašnjava da često imaju stav u smislu 'Kako se usuđujete izazivati me? Spalit ću Zemlju ako treba da bude onako kako ja želim'.

- Ako pogledate ove profesije, što im je svima zajedničko - pitala je.

- Oni su na poslu 'Bogovi'. Policajci nose pištolje i uvode red, kirurzi se kreću po bolnicama gdje su uzor velikom broju ljudi, imaju zadnju riječ i svi ih tretiraju s poštovanjem. I onda dođu doma i netko ih traži da iznesu smeće. Mislim da je to jako teški prijelaz koji trebaju napraviti - kaže.

NJOJ JE TO SASVIM U REDU 'Iznenadila sam muža seksom u troje za godišnjicu braka, a ta druga žena je sad trudna s njim'

Nastavlja s pilotima za koje kaže da su pogotovo teški jer imaju potpunu kontrolu u svojem profesionalnom životu. 

- A muškarci koji imaju pozicije u vojsci... Sjetite se da oni nekad imaju kontrolu nad životima 150 ili 200 ljudi. Njihov posao, sama pozicija, zahtjeva poštovanje podređenih jer imaju veliku odgovornost i često su jako narcisoidni i skloni kontroli nad svima - objašnjava.

Pritisak važnosti i moći čini te muškarce obično problematičnijima tijekom razvoda. U komentarima na njezin video puno ljudi je doživjelo slične situacije, čak i zbijajući šale na račun svojih sadašnjih muževa.

- Moj muž je pilot u vojsci. Dvostruko ubojstvo - je jedan od najbolje rangiranih komentara u kojem se žena šali da je dobila dvostruko na ovoj 'lutriji'. 

- Radila sam na telefonskoj liniji za pomoć zlostavljanim ljudima i da, to su bile uobičajene profesije zlostavljača, oh, i oni puno varaju - napisala je druga žena u komentarima. 

MUDROST JE NEPROCJENJIVA 7 bitnih stvari koje stari parovi žele da mladi znaju o braku

Mnogi su smatrali da treba dodati i druge profesije, poput odvjetnika i učitelja.

Opet, treba imati na umu da su ovo samo statistike i da neće svaki muškarac kojeg sretnete u jednoj od ovih pet profesija biti narcisoidan i kontrolirajući partner, ali to je vrijedno napomenuti u slučaju da otkrijete bilo kakve obrasce koji se pojavljuju u vašem životu.

POGLEDAJTE VIDEO: DOM DAVORA BRUKETE

Idi na 24sata

Komentari 101

  • TAKE IT BACK 19.04.2022.

    Kako vidim samo su muškarci ti koji varaju i razvode. Pitam od koga se razvode i zašto? Može li muškarac prevariti suprugu ako žene neće sa njim u horizontalu? Znam ja, a znate i vi slučajeve gdje žena zna da je oženjen pa ipak hoće njgov pimpek.

  • be yourself 18.04.2022.

    Ovo za pandure s obzirom na nedavne događaje u Ivancu je točno.

  • 18.04.2022.

    ova je za pregled

Komentiraj...
Vidi sve komentare