Muškarci u ovim profesijama se najčešće razvode | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 101

Odvjetnica za razvode: Ako želite trajan brak, izbjegavajte muškarce u ovim profesijama

Odvjetnica za razvode: Ako želite trajan brak, izbjegavajte muškarce u ovim profesijama

Odvjetnica je objasnila da su prema statistici muškarci koji rade u određenim profesijama loši supružnici i teški tijekom razvoda. Problem je u tome što u poslu koji rade imaju veliku moć koju nemaju kod kuće

VIDEO

Odvjetnica koja se bavi obiteljskim pravom, a najčešće radi na razvodima, objavila je video u kojem kaže kako joj je tijekom studija kolegica rekla da su istraživanja pokazala kako muškarci koji rade poslove s puno odgovornosti najgori materijal za brak. Na svojem TikToku, koji prati 35 tisuća ljudi, objasnila je koje su to profesije i zašto su muškarci koji u njima rade toliko 'problematični'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pravo vlasništva

Pokretanje videa...

Kome pripada prsten nakon razvoda? 00:57

Jettiegirl28 napominje da su svi brakovi različiti i da nema dva potpuno ista braka, ali, prema statistici, određene profesije imaju bračne probleme češće od drugih.

Po njoj, žene bi trebale izbjegavati muškarce koji su u poslovnom životu:

  • vatrogasci
  • policajci
  • vojnici
  • kirurzi
  • piloti

- Kad sam se prvi put počela baviti obiteljskim pravom prije 13 godina, jedna odvjetnica mi je dala statistiku o pet najgorih profesija za opstanak braka - kaže. 

Prvotno je mislila da je to čudna statistika koju bi netko iznosio, no tijekom karijere često se tog sjetila.

- Tijekom svoje karijere gledala sam svoje najteže slučajeve i, šokantno, mnogi od njih su uključivali muškarce u ovih pet profesija - nastavila je.

Statistika vam može reći postotak brakova koji propadnu, ali to ne znači da će tako biti i kod vas. Statistika gleda samo brojeve, ona ne može otkriti apsolutno ništa specifično o vama i vašem braku. Ali, ti podaci su nešto što treba imati na umu kad razmišljate o potencijalnom braku s muškarcem koji radi u jednoj od tih profesija, objasnila je. 

Pilot in cockpit. Rear view of confident male pilot looking over shoulder and smiling while sitting in cockpit

Nakon toga, priča o generalizaciji da su muškarci u tim karijerama 'narcisoidniji' i 'ovisni o kontroli', te objašnjava da često imaju stav u smislu 'Kako se usuđujete izazivati me? Spalit ću Zemlju ako treba da bude onako kako ja želim'.

- Ako pogledate ove profesije, što im je svima zajedničko - pitala je.

- Oni su na poslu 'Bogovi'. Policajci nose pištolje i uvode red, kirurzi se kreću po bolnicama gdje su uzor velikom broju ljudi, imaju zadnju riječ i svi ih tretiraju s poštovanjem. I onda dođu doma i netko ih traži da iznesu smeće. Mislim da je to jako teški prijelaz koji trebaju napraviti - kaže.

'Iznenadila sam muža seksom u troje za godišnjicu braka, a ta druga žena je sad trudna s njim'
'Iznenadila sam muža seksom u troje za godišnjicu braka, a ta druga žena je sad trudna s njim'

Nastavlja s pilotima za koje kaže da su pogotovo teški jer imaju potpunu kontrolu u svojem profesionalnom životu. 

- A muškarci koji imaju pozicije u vojsci... Sjetite se da oni nekad imaju kontrolu nad životima 150 ili 200 ljudi. Njihov posao, sama pozicija, zahtjeva poštovanje podređenih jer imaju veliku odgovornost i često su jako narcisoidni i skloni kontroli nad svima - objašnjava.

Pritisak važnosti i moći čini te muškarce obično problematičnijima tijekom razvoda. U komentarima na njezin video puno ljudi je doživjelo slične situacije, čak i zbijajući šale na račun svojih sadašnjih muževa.

- Moj muž je pilot u vojsci. Dvostruko ubojstvo - je jedan od najbolje rangiranih komentara u kojem se žena šali da je dobila dvostruko na ovoj 'lutriji'. 

- Radila sam na telefonskoj liniji za pomoć zlostavljanim ljudima i da, to su bile uobičajene profesije zlostavljača, oh, i oni puno varaju - napisala je druga žena u komentarima. 

7 bitnih stvari koje stari parovi žele da mladi znaju o braku
7 bitnih stvari koje stari parovi žele da mladi znaju o braku

Mnogi su smatrali da treba dodati i druge profesije, poput odvjetnika i učitelja.

Opet, treba imati na umu da su ovo samo statistike i da neće svaki muškarac kojeg sretnete u jednoj od ovih pet profesija biti narcisoidan i kontrolirajući partner, ali to je vrijedno napomenuti u slučaju da otkrijete bilo kakve obrasce koji se pojavljuju u vašem životu.

POGLEDAJTE VIDEO: DOM DAVORA BRUKETE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela
ULAZI U PLUĆA

Očistite klima uređaj! Iz njega prijeti smrtonosna legionela

Ova opasna bakterija u ljudsko tijelo ulazi udisanjem i u nekim slučajevima je smrtonosna. Pronaći se može i na mjestima gdje ima ustajale vode

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?
ISPUNITE ANKETU

Mladoženja pustio eksplicitan video prevare na vjenčanju: Biste li učinili isto u toj situaciji?

Sporna scena bila je šokantna za mladenku i njezinog šogora, što je izazvalo ogromne uzdaha diljem dvorane. 'Zar ste mislili da nisam znao za ovo?', čulo se kako mladoženja viče
Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...
ISKORISTITE DAN!

Dnevni horoskop za utorak 18. lipnja: Lava će privlačiti netko zauzet, Vaga planira odmor...

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 18. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje