To je to što me zanima!

Olovka za oči na donjem kapku može povećati oko, ali samo ako se nanese ispravno i lagano

Stručnjaci kažu kako nanošenjem tankog sloja olovke za oči na donji kapak možete stvoriti dojam da su vam oči veće i djelovat će uokvireno, a oštre linije ćete razmazati kistom
Vidi originalni članak

Crna ili smeđa olovka na gornjem kapku su gotovo standard za mnoge žene koje smatraju da takva šminka uokviruje oči i trepavicama daje puniji i ljepši oblik, piše MindBodyGreen.

POGLEDAJTE VIDEO: Baka Livia (84) s unukom bavi se šminkom i prodajom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No mnoge se žene ne usuđuju olovkom obrubiti i donji kapak zbog pogrešnog mišljenja da će na taj način vizualno smanjiti oči. Možda je to povezano s tinejdžerskim navikama šminkanja ili pak nekadašnjim savjetima stručnjaka u modnim časopisima koji su baš na taj način savjetovali izbjegavanje korištenja šminke na donjim kapcima. Naravno, pogrešno.

Olovka na donjem kapku - da, ne ili možda?

Ako se pravilno našminkate, olovka na donjim kapcima može stvoriti dojam da su vam oči veće.

- Malo olovke na donjim kapcima može ih odmah učiniti većima. Tehnika koju preferiram podrazumijeva da započnem s taupe kremastom olovkom za oči koju ispod kapka lagano razmažem zaobljenim kistom - kaže poznata šminkerica Jenny Patinkin.

Ističe kako je boja vrlo važna.

RIJEČ STRUČNJAKA Ne čupajte ih: Super prirodne obrve osvojit će novu sezonu

- Predlažem taupe jer je riječ o kombinaciji smeđe i sive boje koje oponašaju izgled sjene. Stvaranjem suptilne, vodoravne sjene ispod očiju, stvara se iluzija da je donja linija trepavica niža pa zato oči izgledaju veće i više - kaže ona.

S druge strane, kad olovku razmažete kistom dobit ćete pravu teksturu i izgled. Crta ne bi trebala biti definirana, nego lagano zamućena. Kao sjena u magli, a ne na podnevnom suncu. U osnovi, koristite proizvod koji na kraju uopće neće stvoriti dojam da ste napravili jasnu crtu.

PROFESIONALNO UNIŠTENJE Ostavila ih same: Vizažistici su djeca uništila profi šminku

Idi na 24sata

Komentari 4

  • eho_ 12.01.2021.

    Hmm..ove me oči podsjećaju na nečije..🤔Dobro, jesu izretuširane ..i rekla bih uvećane, možda iz tog razloga. Iako nisu rastavljene. A sjetit ću se..never mind. Btw lijepo je našminkana, ali treba paziti malo da se oči previše ne uvećavaju :))Jer počinju podsjećati na Lemure.:P

  • 12.01.2021.

    Obavezno koristim olovku na gornjem i donjem kapku.

  • 12.01.2021.

    malo zelene na gornji i donji kapak..baš fino istakne oči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare