To je to što me zanima!

Omlet napravite i za večeru: Pomoći će vam da prije zaspete

Jaja su bogata melatoninom, hormonom kojeg tijelo prirodno proizvodi, a koji je neophodan za spavanje. Ovaj hormon vam može pomoći da brže zaspete i duže spavate
Vidi originalni članak

Doručak za večeru izaziva podijeljene reakcije. Međutim, prema Umi Naidoo, psihijatrici i profesionalnoj kuharici doručak za večeru vrijedan je pokušaja za bolji san. Ali ona ne predlaže pečenje palačinki ili sendvič od avokada. Ona predlaže da omlet jedete i za večeru.

POGLEDAJTE VIDEO (za što sve su jaja dobra):
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zašto je omlet za večeru dobra ideja?

Naidoo smatra da su jaja izvrstan dodatak jelovniku. Zašto? Bogati su melatoninom, hormonom kojeg tijelo prirodno proizvodi, a koji je neophodan za spavanje.

- Hrana koja je bogata melatoninom pomaže kod spavanja - kaže Naidoo.

 Prema istraživanju, ovaj hormon vam može pomoći da brže zaspete i duže spavate, a može čak i poboljšati REM san. Jaja također sadrže L-ornitin, aminokiselinu koja dokazano pomaže u poboljšanju kvalitete spavanja.

Nakon ovoga, nepotrebno je reći da jaja ne bi trebali ograničavati samo na doručak. Oni su zapravo jako dobra 'grickalica' prije spavanja.

Povrće poput šparoga i brokule također je bogato melatoninom, kao i orasi i sjemenke lana. Orasi su također bogati magnezijem, koji također pospješuje dobar san, održavajući zdravu razinu GABA, neurotransmitera koji potiče opuštanje i dobar noćni odmor, prenosi mindbodygreen.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • muskarac 10.09.2020.

    jaja su preteska za jest navecer...kao kasni rucak s vremena na vrime da, ali kao vecera nikako

  • Bucka.Li 10.09.2020.

    Prelagana večera..

  • posljednji zagorac 10.09.2020.

    Pretvorite se u Amere i prosjek 150kg+

Komentiraj...
Vidi sve komentare