To je to što me zanima!

Omlet sa špinatom, feta sirom, šampinjonima i mladim lukom

Ovo lagano i vrlo brzo jelo odličan je izbor za ljeto jer priprema je vrlo kratka, a jelo ukusno, lagano za probavu i prepuno vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 15 dag šampinjona
  • 3 mlada luka
  • 20 dag špinata
  • dvije žlice maslinova ulja
  • žlica maslaca
  • 10 dag feta sira
  • 4 velika jaja

Priprema:

Prepecite šampinjone, mladi luk te prethodno blanširani špinat, s dodatkom maslinova ulja. Maknite ih pa na tavu dodajte mješavinu domaćeg maslaca i maslinova ulja. Kad je lagano zagrijano, izlijte prethodno umućena jaja. Omlet pecite na laganoj vatri te kuharskom pincetom ili kuhačom povlačite rubne dijelove omleta prema sredini kako bi se ravnomjerno ispekao.

Sredina omleta, po završetku termičke obrade, mora ostati 'zgužvana', čime se dobiva i dojam nabubrenosti. Kad je omlet gotov, na njega položite špinat, ispečene gljive i prepečeni mladi luk te sve pospite feta sirom pa zarolajte. Obzirom na to da je feta sir vrlo slan, omlet nemojte soliti. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 09.07.2021.

    Mljacccc ovo cu sutra volim.sir blitvu luk

Komentiraj...
Vidi sve komentare