To je to što me zanima!

On spava u šatoru, a supruga u kući: Brak nam je jači nego ikad

Biti na otvorenom, udisati svježi zrak, spavati pod zvijezdama. To je jednostavan način ponovnog povezivanja s onim što je čovjek u svojoj osnovi, pojasnio je Rich zašto skoro 2 godine spava pred kućom
Vidi originalni članak

Iako se na prvu može činiti da se radi o sirotom muškarcu kojeg je žena izbacila iz kuće, istina je sasvim drugačija. Rich Roll (55), sportaš i podcaster iz četvrti Malibu Canyon u blizini Los Angelesa, sam je odlučio spavati pod zvijezdama, u šatoru ispred obiteljske kuće, i to nakon što se jedne večeri, prije skoro dvije godine, s obitelji družio na krovu. 

Tvrdi da je njegov brak sa suprugom Julie Piatt jednako jak kao i zadnjih 20 godina, iako noću više ne dijele postelju. Pojasnio je što ga to vuče u šator na dvorištu.

- Biti na otvorenom, udisati taj svježi zrak, spavati pod zvijezdama. To je vrlo jednostavan način ponovnog povezivanja s onim što je čovjek zapravo u svojoj osnovi. Osim toga, ako sve krene po zlu i sve izgubim, znam da mogu biti sretan spavajući u šatoru, a i ne treba mi iskreno više od toga - rekao je u videu.

Spomenuo je kako njegova supruga preferira spavanje u toplom i mekanom okruženju, dok se on ugodnije osjeća kad je hladnije. 

TINEJDŽERICA GRADI KARIJERU 'Izgubila sam ruke i noge sa 7 godina, a danas ljudi obožavaju moje savjete za šminkanje'

- Bez obzira koliko smo se trudili napraviti neki kompromis u spavaćoj sobi, ona bi uvijek bila zamotana pod hrpom pokrivača dok bi se ja otkrivao i znojio. I tako se niti jedno od nas nije naspavalo kako treba. Budili smo se umorni i nismo bili sretni - rekao je.

Na ideju da spava u šatoru došao je nakon jedne večeri koju su on, supruga i njihovo četvero djece proveli na krovu. Gledali su filmove projicirane na zidu, jeli kokice i prespavali u vrećama za spavanje.

- To jutro sam se probudio s nevjerojatnim osjećajem u sebi. Pomislio sam: 'Ne mogu se sjetiti kad sam se ovako dobro naspavao' - prisjetio se.

Poželio je ponovno iskusiti takvo spavanje i buditi se pun energije, i počeo je spavati u šatoru na krovu. Međutim, jednom je jak vjetar skoro otpuhao s krova i njega i šator pa se preselio u dvorište. U šatoru ima madrac i puno pokrivača.

Inače, Roll je bivši odvjetnik i bivši alkoholičar koji je drastično promijenio život u dobi od 40 godina. Prestao je piti i okrenuo se biljnom načinu prehrane. Izgubio je 50 kilograma, vratio se u formu i uspio završiti trodnevni dvostruki Ironman triatlon na Havajima koji je uključivao 10 kilometara plivanja, 420 kilometara vožnje biciklom i 85 kilometara trčanja.

PET SAVJETA Vođenje dnevnika je put do sreće: Evo kako započeti pisati

Napisao je i memoare pod nazivom 'Finding Ultra' u kojima detaljno opisuje vlastitu transformaciju, prenosi Your Tango.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mata013 29.01.2022.

    Papučar.. Sigurno ne želiš da te žena tuče svaku večer, pa radije spavaš vani. Ženu ti neki uglješa trpa sa debelom kobajom, dok se ti vani smrzavaš...

  • believe000 29.01.2022.

    Mogli ste jednostavno imati svatko svoj pokrivač, ona debeli, a ti tanki

  • 29.01.2022.

    I moj na kauću jer ja od hrkanja ne mogu spavat.😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare