To je to što me zanima!

Ona je šaptačica nojevima: Uz nju se maze i postaju smireniji

Wendy Adriaens bavi se posebnim humanitarnim poslom - spašava nojeve s klanja i rehabilitira ih. U svojim videima pokazuje kakav odnos ima sa životinjama i koliko je svima potrebna ljubav
Vidi originalni članak

Wendy Adriaens spasila je nekoliko nojeva od smrti i rehabilitira ih u malom zoološkom u Wuustwezelu u Belgiji. Svoje iskustvo u radu s nojevima je podijelila s milijunima gledatelja na popularnoj mreži za dijeljenje kratkih videa TikToku.

POGLEDAJTE VIDEO: Šaptačica nojevima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


U videu je pokazala koliko truda i vremena treba da se dobije povjerenje nojeva.

- Nikad ne bježite kad vas napada noj. Dvije najbolje opcije su leći na tlo ili dići ruku jako visoko ispred glave ptice - napisala je u videu.


Ima posebnu dekicu koju nojevi odmah prepoznaju. Kad je stavi na tlo noj joj dolazi i prvo ju pozdravlja spuštanjem glave. A onda se počinju 'grliti' i zajedno opuštati, što rade tako da noj kljunom dotiče njezin nos ili čelo. I to se radi svaki dan.

VIDEOSTAR Mačka koja kuha, majmun koji otvara pakete: Ove životinje su TikTok zvijezde, prate ih milijuni

U videu piše da se ponekad nojevi zaljube u nju jer im pruža toliko potrebu pomoć, ali ona to njihovo neprirodno ponašanje (mahanje glavom i tijelom lijevo-desno) naglo prekida rukom. Nakon nekoliko puta, nojevi prestanu to raditi jer su naučili uzročno-posljedičnu vezu takvog ponašanja.



U jednom trenu videa vidimo poprilično ljutog noja koji želi napasti Wendy, što je ona objasnila da je da taj dan bio loše volje jer ga nije dovoljno dugo mazila. Prilikom napada Wendy ga odguruje, a u pomoć joj dolazi drugi noj Fodder koji ju brani i natjerava drugog noja.

Wendy se nada da će jednog dana moći otvoriti utočište za nojeve kako bi ih mogla više spasiti i educirati ljude o njima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nicehash 08.06.2021.

    Jel postoje i šaptačice novinarima?

  • MOC JE U ZNANJU 08.06.2021.

    Svi volimo biti voljeni i maženi . :-))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare