To je to što me zanima!

Ona nosi samo rabljenu odjeću, 5 godina nije kupila ništa novo

Lauren Reynolds (22) iz Surreya već pet godina nije kročila u trgovački centar odjeće ni kupila novu odjeću preko interneta. Sve što ima je iz trgovina rabljene odjeće
Vidi originalni članak

Lauren, koja se bavi marketingom, kaže da većina njezine odjeće košta samo pet funti (41 kn) uključujući i cipele. Čak je i njezina maturalna haljina bila samo osam funti (66 kuna)

- Apsolutno sve u mojoj garderobi je rabljeno, uglavnom iz second hand dućana i buvljaka. Nisam kupila ništa novo barem pet godina. Tako sam odgajana, kao dijete uvijek sam dobivala rabljene igračke - rekla je Lauren.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kada je bila tinejdžerica uvijek je kupovala eBayu ili Depopu.

- Nikad me nije bilo sram, ali ponekad su me moji vršnjaci u školi komentirali. Tada nisam željela da me primijete u second hand dućanima, ali sada me nije briga - ispričala je.

Second hand dućane je još više počela posjećivati kada je bila studentica. Tada sam čula kakve posljedice brza moda ima na naš planet i potpuno odustala od naručivanja odjeće ili kupovine nove.

Jedan od mojih najdražih predmeta bila je prekrasna žuta midi haljina koju sam kupila za manje od funte (manje od osam kuna).

Prije mnogo godina na eBayu sam kupila maturalnu haljinu za 8 funti. Sve moje prijateljice su potrošile od 100 do 200 funti na svoje haljine.

Ljudi su bili šokirani kad sam im rekla koliko košta, mislim da je to pokazalo da možete dobiti lijepe stvari po povoljnoj cijeni. 

Mnogo moje odjeće dolazi s buvljaka tako da je to često platim samo 50 - 1 GBP po komadu (4 do 8 kuna). Moja prosječna odjeća košta 5 - 10 funti (41 do 83 kn), prenosi The Sun.

 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Mirela,miky 28.09.2020.

    Ok je rabljeno ,ali novo je ipak novo malo odječe ali skuplje i kvalitetnije.

  • Ovca007_1 28.09.2020.

    i ja nosim samo rabljene gače. Bar znam kak se oblače, naime, zuto ide naprjed a kafasto otpozadi!

  • Antena 28.09.2020.

    Ja nikad ništa nisam kupila u SH trgovinama, a mislim da i neću jer imam toliko odjeće i obuće da bih mogla otvoriti vlastitu SH trgovinu! Imam 5 zimskih jakni, 2 kaputa, 10 jesensko-proljetnih jakni, preko 50 pari obuće, barem 70 ljetnih majica, itd. Znam da to nije u redu, ali volim biti u trendu i jednostavno ne mogu odoljeti shopingu. Kad je bila poplava u Gunji donirala sam pet velikih kutija garderobe, dala sam odjeće i obuće u Caritas ni sama ne znam koliko, a nedavno kada sam se pokušala ponovno riješiti viška garderobe u Caritasu su mi rekli da su pretrpani odjećom i da trenutno uzimaju samo mušku odjeću. Sad čekam da se pojavi neka obitelj kojoj treba da im pošaljem, mada sam dobar dio i bacila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare