To je to što me zanima!

Osobe s invaliditetom izrađuju poseban dizajn za Ultra festival

Splitski festival privlači niz ideja i raznih kreacija te suradnji, ovo je jedna od onih koji potiču zapošljavanje osoba kojima je ograničena ponuda poslova koje mogu raditi
Vidi originalni članak

Na ovogodišnjem Ultra Europe festivalu u Splitu osobe s invaliditetom potpisuju dizajn, u fokusu su privremene tetovaže, 3D naljepnice, posteri, naočale te brojni drugi detalji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zapošljavamo osobe koje imaju neka ograničenja, a uz pomoć naše edukacije i radionica osamostaljujemo ih u radu  na strojevima. Omogućujemo da budu dio društva putem radionica za integraciju. Razbijamo predrasude, svakodnevno dokazujući to vrhunskim proizvodima koje osobe s invaliditetom rade po originalnom dizajnu - izjavio je Filip Macan, mladi voditelj projekta obiteljske tvrtke Macan iz zagrebačke Dubrave.

Svojim inovacijama u dizajnu u kreiranju i razvijanju novih dizajnerskih produkata potiču lokalnu, ali i širu poslovnu zajednicu na zapošljavanje i integraciju osoba s invaliditetom.

NAPLATILI 65.000 KAZNI Prva večer na Ultri: Policija je privela 98 partijanera, neki su imali i problema zbog droge

- Ove godine pridružit će mi se i kolega Nikola koji ima 23 godine, osoba je s invaliditetom, ali prije svega fotograf, radi u tiskari, radi za strojevima i dolazi na Ultru kao službeni fotograf Macana. Došao je raditi preko zavoda za zapošljavanje na stručno osposobljavanje i naučio je raditi na grafičkim strojevima. S vremenom,  njegov talent za fotografiju je postao evidentan, pa nam ništa drugo nije preostalo nego da ga zaposlimo i kao fotografa u tiskari, a sada i na Ultri - dodao je Filip.

SPLIT NAKON ULTRE Rani jutarnji sati: Horde mladih partijanera, ulice pune otpada

Filip i Nikola će na štandu ponuditi 200 motiva privremenih tetovaža među kojima su Ultra logo, horoskopski znakovi, razni životinjski i biljni motivi, citati, smajlići, vanzemaljac te razni drugi motivi. Postoje tri vrste tetovaža: klasične crne, u boji te one najposebnije - zlatne metallic.

FOTOGALERIJA Najluđi kostimi na Ultri: Divlje i polugole plesačice, indijanci, kauboji i 'svećenik i časna'

Zabavne su razne stvarčice - od stickera za mobitele, privjesaka za ključeve, plakata do magneta za uspomenu.

- Osobe s invaliditetom imaju neka ograničenja, a mi ih integriramo u društvo na takav način da im olakšamo i omogućimo rad. Sve se može naučiti raditi uz puno takta, mjeru i empatiju, tako da osobe s invaliditetom sve rade same uz originalni dizajn - ponosan je voditelj projekta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare