To je to što me zanima!

Otkrij dva načina za pripremu najukusnijeg krumpira na grillu

Ako još uvijek nemaš jelovnik za sutrašnji ručak, razmisli o tome da za prilog poslužiš krumpir s grilla koji će uz ove savjete svaki put ispasti savršeno
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Chill&Grill kroz digitalnu platformu 24sata nudi pregršt sadržaja koji će te zabaviti tijekom cijelog svibnja. Pred nama su dani roštiljanja i uživanja u suncu i proljeću, a Chill&Grill ti je pripremio sve što ti treba za dobar provod - mnoštvo recepata i savjete za sigurno roštiljanje u svom domu, odličnu play listu koju su za tebe spremili neki od najboljih hrvatskih DJ-eva i sve to još uz bogate nagrade koje možeš osvojiti ako se prijaviš na natječaj koji starta 1.5 na micrositeu Chill&Grill. Stoga #ostanidoma, fotkaj svoj roštilj i pošalji nam sliku kako ti to radiš jer najbolje fotografije nagrađujemo zato budite maštoviti i kreativni, a mi ćemo vas darivati vrijednim ChillGrill paketima kako bismo vas pripremili za sezonu roštilja.

Na spomen pojmova krumpir i grilanje, prvo nam na pamet pada krumpir salata s lukom i bučinim uljem. Obožavamo je i smatramo da treba biti uvrštena na jelovnik za Nacionalni chill&grill dan, ali to ne znači da treba zanemariti alternative. Bila bi prava šteta da nakon pečenja mesa, kada je vatra slabija, na grill ne stavimo i krumpir. Upravo ti zato danas prenosimo dva odlična recepta. Inspiriraj se i organiziraj grilanje svog života. Naravno, u dvorištu ili na balkonu, u društvu svoje obitelji.

Krumpir grilan u 'paketiću“'

Sastojci:

  • 1,5 kg bijelog krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica mediteranske mješavine začina
  • sol 
  • papar
  • 30 g naribanog parmezana
  • nasjeckani svježi peršin

Priprema: 

Proberi manji krumpir, dobro ga operi, oguli i prepolovi. Pomiješaj ga sa začinskom mješavinom, soli, paprom, nasjeckanim češnjakom i prelij maslinovim uljem. Dobro promiješaj! Ovu količinu krumpira podijeli na pet dijelova pa ih umotaj u pet paketića od aluminijske folije. Dobro ih zatvori. Grilaj ih 20-ak minuta i jednom preokreni tijekom pečenja. Pri kraju otvori paketić i provjeri jesu li mekani. Prije serviranja ih pospi parmezanom i narezanim peršinom.   

OD MLJEVENOG MESA Super recepti za grill: Uštipci, najbolji ćevapi i fine mazalice

Hrskave polovice krumpira s grilla 

Sastojci:

  • 6 većih crvenih krumpira
  • 6 žlica maslaca
  • 1 žlica limunove korice
  • vlasac 

Priprema: Krumpir operi i kuhaj otprilike 25 minuta u slanoj vodi. Kad se skuha, procijedi ga, prereži na pola i rasporedi po papiru za pečenje. Rastopi maslac, pomiješaj ga s limunovom koricom i nasjeckanim vlascem pa time premaži krumpire. Na kraju ih dobro posoli i i popapri. Grilaj krumpir desetak minuta, sve dok ne postane hrskav. Premaži s ostatkom mješavine maslaca, vlasca i limunove korice. Posluži toplo!

ZA UKUSAN RUČAK Za najfiniju piletinu i puretinu s grilla trebaju vam ovi recepti
 

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • barba1 01.05.2020.

    Ne bih baš jeo krompir pun aluminijuma, vidljiva na slici!

  • 01.05.2020.

    Bez veze....krumpir sa špekom i maslinovim ulje,i mediteranskim zacinima...da je riba još bi razmela ali krumpir ne nebu kod mene prošlo.....imamo mi kontinentalci dosta začina i kaj pašu uz krumpir......

  • 30.04.2020.

    Izbaciti alu foliju iz upotrebe u prehrani. Aluminij iz folije prelazi u hranu, a jedenjem te hrane , aluminij se taloži u tijelu,odnosno u mozgu, i eto alzheimera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare