To je to što me zanima!

Ova prirodna sredstva držat će dosadne komarce dalje od vas

Brojne biljke mogu pomoći u odbijanju komaraca, ali prvo provjerite hoće li biti prikladne za vaš dom. Kako biste izbjegli ugrize nosite svjetliju odjeću, izbjegavajte jake parfeme i klonite se područja gdje ih ima više
Vidi originalni članak

Iako komarci mogu ugristi bilo koga, privlače ih ljudi koji nose tamnu odjeću, jake parfeme, imaju određenu krvnu grupu i tjelesnu temperaturu ili posjećuju mjesta na kojima žive, poput područja sa stajaćom vodom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dakle, kako biste izbjegli ugrize nosite svjetliju odjeću, izbjegavajte jake parfeme i klonite se područja gdje ih ima više.  Također možete primijeniti neke preventivne mjere, poput stavljanja sprejeva protiv insekata. 

OLAKŠAJTE SI ŽIVOT Sprej za zaštitu od komaraca napravite sami od 3 sastojka

Stephanie Nguyen, osnivačica lifestyle portala, koja je nekada bila 'pravi magnet za komarce', ima još nekoliko savjeta kako spriječiti da vas ubodu.

Nguyen je prešla na šampon i regenerator od lavande i mente, a redovito također doma pali svijeće s mirisom citrusa i mirisne štapiće koji odbijaju insekte. Brojne biljke također mogu pomoći u odbijanju komaraca, ali prvo provjerite hoće li biti prikladne za vaš dom.  

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE Zaštitnu mrežu za prozore lako napravitei sami, da komarci i druge bube ne ulaze u dom

Među njima je i trava Citronella koja pak može biti otrovna za kućne ljubimce pa nije svakom najbolja opcija. Za dom s kućnim ljubimcima ona predlaže matičnjak, bosiljak i ružmarin.

Lavanda je jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava protiv komaraca.  Sam snopić lavande postavljen na stol tjerat će komarce i moljce dalje od vašeg doma, piše Apartment Therapy.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Štomikron 21.07.2022.

    U mojem vrtu najviše komaraca se skriva u grmovima lavande, ružmanina i melise.... Valjda imam neku posebnu moskito sortu!?

  • zlizelimir@gmail.com 19.07.2022.

    Na mene su navalili,na besplatnu cugu i drogu

  • antimunjenih 19.07.2022.

    Laž

Komentiraj...
Vidi sve komentare