Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Sprej za zaštitu od komaraca napravite sami od 3 sastojka

Sprej za zaštitu od komaraca napravite sami od 3 sastojka

Tu su još neki trikovi. Na primjer, posadite u vrtu i na balkonu neven ili lavandu - dobit ćete odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven i lavanda ispuštaju mirise koji odbijaju komarce, ali i druge leteće napasti

VIDEO

Situacija postaje ozbiljna u onom trenu kad se čovjek osjeća da ima vlastitog komarca koji ga prati i koristi kao 'smočnicu', ali, srećom, postoje razna sredstva za odbijanje komaraca, kao i razni recepti za izradu kućnog repelenta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VV 01:07

Donosimo vam recept za kućni repelent za koji je potrebno samo tri sastojka, koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Treba vam: jestivo ulje, 9-postotni ocat, šampon.
  • Priprema: Pomiješajte sve sastojke u jednakom omjeru dok ne dobijete bijelu pjenu. Prelijte mješavinu u bočicu sa raspršivačem i slobodno se nasprejajte.

Druga opcija je ovu mješavinu staviti u zdjelice i na mjesta u kući na kojima boravite. Mješavina je učinkovita jer ocat odbija komarce, šampon prikriva neugodni miris octa, a ulje je baza svake kreme i spreja za tijelo.

Još neke ideje

U prostoru u kojem boravite možete koristiti aromatične lampice ili mirisne štapiće koji će svojim mirisom odbiti komarce. Ulja ili štapići koje koristite trebaju biti s mirisom citronele, cimeta, ružmarina, limunske trave, lavande ili čajevca.

  • Repelent od ulja čajevca - Otjerat će komarce te smiriti već dobivene ubode. Treba pomiješati 60 ml ulja čajevca i 140 ml vode. Mješavinu prelijte u bocu s raspršivačem, dobro protresite i poprskajte kožu.
  • Ulje nima - Zbog ljekovitih svojstava nim je poznat diljem svijeta, a u Indiji se smatra svetim drvom. Supstance koje ulje nima sadržava otjerat će i komarce, a kako je ovo posve prirodan proizvod, siguran je za upotrebu. Nakapajte eterično ulje u lampicu.
Domaći pripravci za ruke i nokte - od seruma i pakunga do kreme
Domaći pripravci za ruke i nokte - od seruma i pakunga do kreme
  • Posadite neven ili lavandu - Odlučite li vrt ukrasiti cvjetovima nevena ili lavande, dobit ćete i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven i lavanda ispuštaju mirise koji odbijaju komarce, ali i druge leteće napasti, a krema od nevena pomaže smiriti kožu nakon uboda insekata. 
  • Banana - Odlična je za vašu kožu, a komarcima nevjerojatno odbojna. Uz to što će vas držati sitima, iskoristiti koru banane s kojom ćete namazati kožu i otjerati komarce.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru