To je to što me zanima!

Ovako ćete brzo i jednostavno osvježiti veste koje dugo stoje

Imate zamrzivač? Vjerovali ili ne, možete ga koristiti za uklanjanje neugodnih mirisa, kaže Rapinchuk. Sve što trebate učiniti je složiti vestu, staviti ju u vrećicu i ostaviti u zamrzivaču preko noći
Vidi originalni članak

Budući da je jesen odavno stigla, a dani su sve hladniji i mračniji vjerojatno ste već pomislili na veste u ormaru. Ali dok izvlačite svoje omiljene veste, možda ćete primijetiti da bi ih trebalo malo 'osvježiti'.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako sušiti rublje preko zime, a ne naštetiti zdravlje?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Becky Rapinchuk iz Clean Mama je dala par savjeta kako osvježiti veste koje su dugo stajale u ormaru. Ovo su njezina tri najbolja savjeta: 

1. Iskoristite prednosti svog zamrzivača

Imate zamrzivač? Vjerovali ili ne, možete ga koristiti za uklanjanje neugodnih mirisa, kaže Rapinchuk. Sve što trebate učiniti je složiti vestu, staviti ju u vrećicu i ostaviti u zamrzivaču preko noći.

- Hladni zrak ubija bakterije, a bakterije su ono što odjeći daje neugodan miris - objašnjava ona. Dodaje da ova metoda također dobro funkcionira s trapericama i sportskom opremom.

2. Isprobajte ovo DIY osvježenje tkanine

Osvježavanje tkanine brz je i jednostavan način da joj vratite život (i ugodan miris), a Rapinchuk ima odličan DIY recept za veste. Evo kako ga napraviti:

Što će vam trebati:

½ šalice vode
¼ šalice votke ili alkohola
5 kapi eteričnog ulja po izboru
Boca s raspršivačem

Metoda:

Dodajte sastojke u bocu s raspršivačem i protresite da se sjedine. Objesite vestu i lagano ju poprskajte osvježavajućim sredstvom za tkaninu. Ostavite da se osuši.

3. Kuglice i sušilica

I na kraju, ali ne i najmanje važno, ako imate sušilicu, brzo okretanje vesti može vam pomoći da ih brzo napuhnete. 

Rapinchuk preporučuje da ih stavite u sušilicu s kuglicama za sušenje vune na laganoj temperaturi ili bez topline, ako imate opciju takvog sušenja. Dovoljno je 5 do 10 minuta da vesta bude kao nova. Po potrebi (ako je jako dugo stajala u ormaru) ponovite postupak.

JEDNOSTAVNO RJEŠENJE Česta greška: Dugo namakanje će vam samo uništiti odjeću

Omiljene veste ne morate uvijek nositi u čistionicu, piše MBG. Uz ove brze i jednostavne trikove, bit ćete u potpunosti spremni za nadolazeću zimu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare