To je to što me zanima!

Ovih 10 stvari možete raditi doma za vrijeme samoizolacije

Kako spriječiti dosadu kada se socijalno distancirate? Najbolji način za to je da igrate društvene igre ili karte, slažete slagalice, obavite potrebne kućanske poslove, crtate, slikate ...
Vidi originalni članak

U danima socijalnog distanciranja imamo tonu slobodnog vremena, a svatko se pita što raditi naredne dane? Kako si ispuniti vrijeme i ubiti dosadu? 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Za zabavu u kući: Društvene igre koje vole mali, ali i veliki

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za vas smo izdvojili nekoliko sjajnih ideja za ubijanje kućne dosade.

1. Crtanje

Sigurno u kući imate papir, olovku i bojice. Ako nemate bojice onda su vam dovoljni papir i olovka. Probajte nacrtati nešto što vam je na pameti ili inspiraciju pronađite na internetu pa probajte precrtati. Možda otkrijete umjetnika u sebi.

ISPROBAJTE SAMI Već tjedan dana bez društvenih mreža čini nas puno sretnijima

2. Slikarstvo

Možda niste talent za crtanje i slikanje ali vrijedi pokušati. Uzmite platno, četkicu i boje i otkrijte Picassa u sebi. Ako nemate platno i niste u mogućnosti ga nabaviti, probajte slikati i na papiru vodenim bojicama ako ih imate, a ako ih nemate bilo koji oblik crtanja ili slikanja može vas umiriti i zabaviti.

3. Slagalice

Slaganje puzzli odličan je način da 'ubijete' višak vremena.

4. Uradi sam 

Sigurno ste nekada pogledali uradi sam videe na društvenim mrežama. Sada je idealno vrijeme da ih pokušate rekreirati.

5. Uređivanje starih traperica

Prvo, prođite kroz svoj ormar i pronađite svoje stare traperice koje zapravo ne nosite puno. Zatim odaberite boje i oslikajte hlače. Ako ne želite oslikati hlače možete ih skratiti ili preoblikovati u nešto drugo.

6. Netflix 

Netflix je upravo dodao preko 60 novih filmova i serija. Ako nemate Netflix možete se poslužiti internetom ili televizijom. Nadam se da ćete uz sve te nove izbore pronaći nešto što vas zabavlja!

8. Čitanje knjige

Ako ste od onih što govore kako nikad nemaju vremena da pročitaju knjigu onda je sada vaša šansa da ih napokon krenete čitati. Imate dovoljno vremena za sve.

ZNANSTVENICI UTVRDILI Meditacija nas umiruje, ali može i značajno pomladiti um

9. Kućanski poslovi

Rasporedite si što ćete čistiti koji dan. Jedan dan organizirajte ormar i bacite ili darujte svu robu koju ne nosite, drugi dan sredite detaljno kupaonu, treći dan kuhinju i slično. Održavajte prostor u kojem ste trenutno, čistim.

10. Igranje društvenih igara

Sigurno svako u kući na policama ima barem jednu društvenu igru ili karte. Sada neke stare ali drage igre zaigrajte u vašoj kući sa svojim najmilijima. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Za zabavu u kući: Društvene igre koje vole mali, ali i veliki

POGLEDAJTE VIDEO (Ivan Pažanin): #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.03.2020.

    Cuj ovo-citanje knjige? Odakle mi knjige- nemam kucnu biblioteku, a s tableta ne mogu nista predugo citati niti mi to stvara ugodjaj i opustanje kao kada je prava knjiga u ruci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare