Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
4 komentara

Za zabavu u kući: Društvene igre koje vole mali, ali i veliki

Kako mališanima ne bi bilo dosadno, pokažite im igre koje ste vi igrali kad ste bili u njihovim godinama. Donosimo vam popis društvenih igara koje ne izlaze iz mode i mogu biti zabavne za sve

Foto: Dreamstime
4 komentara

Karantena mnogima teško pada, a osobito nekoj djeci koja su navikla družiti se s vršnjacima. S obzirom da se ne ide u škole niti u vrtiće, djeca provode vrijeme s roditeljima koji mogu biti kod kuće i izbivati s posla. Neki su s bakama i djedovima, a ima i onih na koje paze 'tete čuvalice'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog novonastalih uvjeta donosimo igre koje ste možda zaboravili, a njima možete kratiti vrijeme dok ste u zatvorenom, a mogu biti zabavne za velike i male.

1. Kaladont

Ova igra je poprilično stara, a cilj je da nikad ne završite riječ s -ka. Ako to učinite, sljedeći na redu izgovorit će riječ 'kaladont' i izgubili ste igru.

2. Država, grad, selo

Geografska igra koja je namijenjena za malo veću djecu. Napravite tablicu na papiru, popišite 'kategorije' poput - država, grad, selo, rijeka, planina, ime, životinja itd. U svakoj partiji nasumičnim odabirom uzmite jedno slovo i sjetite se jednog pojma, odnosno države, grada ili sela koje znate, a počinje na to slovo. Pokušajte se sjetiti onoga što se drugi neće i dobit ćete više bodova.

APEL MAJKE U PANDEMIJI KORONE: Molimo vas, ostanite kod kuće, naša su djeca opet u opasnosti!

3. Pogodi tko

Foto: Dreamstime

Ako nemate istoimenu kupljenu društvenu igru, uzmite papiriće. Zapišite ime i prezime ljudi (može i životinja ili predmeta, ako se tako dogovorite) pa razmijenite papiriće. Zalijepite ih na čelo i zabava može početi.

4. Pogodi što

Foto: Dreamstime

Ne morate imati kupljeni Pictionary da biste zaigrali ovu društvenu igru. Zapišite pojmove na papir, izvlačite ih pa crtajte zadano. Zapamtite, mašta doista može svašta.

5. Pantomima

Neka klinci izmisle pojmove pa ih rukama i nogama pokušaju dočarati odraslima. Nemojte zaboraviti na štopericu kojom ćete ograničiti vrijeme.

Foto: dreamstime

6. Istina ili izazov

Ova zabavna igra bila je najpopularnija na dječjim rođendanima. Zanimljiva je jer puno toga možete naučiti o drugima, a i dobro se nasmijati. Zato, zavrtite bocu!

7. Glazbeni stolci

Posložite stolce u krug po sredini dnevne sobe ili gdje već imate mjesta. U krugu uvijek mora biti jedan stolac manje od broja igrača. Pustite glazbu i nasumično ju prekidajte. Kad čujete tišinu, svi moraju sjesti na stolac. Onaj tko 'izgubi stolac', ispada iz igre.

MALO INSPIRACIJE Ideje za djecu: Zabavite se kod kuće bez igračaka iz trgovina

8. Čovječe ne ljuti se

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Gotovo svatko je ima kod kuće, a u njoj mogu sudjelovati djeca gotovo svake dobi.

9. Memory

Igra memorije zabavna je, ali i vježba mozak pa je nije loše zaigrati s mališanima.

10. Monopoly

Foto: Dreamstime

Društvena igra za malo veću djecu u kojoj će naučiti kako raspolagati novcem, ali i da sreća ima veliki faktor u životu.

11. Rizik

Još jedna društvena igra koja je za malo veću dob. U njoj vježbajte strategiju.

12. Crni Petar

Foto: Dreamstime

Jedna od najjednostavnijih kartaških igara. Igra se sve dok vam Crni Petar ne ostane u rukama. Ako ostane kod vas, vi ste gubitnik.

GENIJALNA IDEJA Majka koristi emojije da bi se djeca lakše nosila s emocijama

13. Uno

Jedna od najpopularnijih kartaških igara za djecu. Cilj je sličan, ostanite što prije bez karata.

14. Križić-kružić

Foto: Dreamstime

Treba vam papir i olovka. Odaberite jeste li križić ili kružić, a pobjednik je onaj čiji se znak tri puta ponovi u redu, stupcu ili dijagonali.

15. Potapanje brodova

Ako nemate ovu društvenu igru, možete je napraviti i sami. Nacrtajte šablonu na papiru, najbolje u matematičkoj bilježnici. Polja označite brojevima i slovima. Nacrtajte svoju i protivnikovu tablicu. Nacrtajte brodove pa pogađajte gdje su oni s protivnikove strane te zapisujte njegov položaj. Cilj je, naravno, potopiti sve tuđe brodove prije nego što on potopi vaše.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message