To je to što me zanima!

Ovih 15 stvari iz hotela možete ponijeti kući sasvim besplatno

Sigurno ste barem jednom kući donijeli neki 'suvenir' iz hotela poput mini bočica losiona, šampona i slično. No osim tih stvari postoje još neke stvari koje možete ponijeti doma potpuno besplatno
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 'COVID-PUTOVNICA' ZA STRANCE I STROGA DEZINFEKCIJA APARTMANA

Sitne boce šampona, kreme i sapuni - uvijek je lijepo sačuvati uspomenu na zanimljivo putovanje uzimajući neke korisne stvari iz hotela u kojem ste boravili. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ispada da postoji puno zanimljivih i korisnih stvari koje vam je dozvoljeno ponijeti sa sobom iz svoje hotelske sobe.

Bright Side je otkrio koje stvari hoteli dopuštaju svojim gostima da uzmu:

1. Sapun, šampon, regenerator

Predmeti poput mini bočica šampona, balzama za kosu, gela za tuširanje i sićušnih sapuna su klasika. Nema ništa loše u tome što ih uzmete sa sobom! Njihova mala veličina savršena je za putnike i mogu se prevoziti bez ikakvih ograničenja u ručnoj prtljazi tijekom leta kući. Dezodoranse također možete uzeti, i to besplatno.

2. Losioni i kreme

Možda će vas u hotelu dočekati i male boce sa losionima za tijelo ili kremama za ruke. Slobodno ih ponesite sa sobom. Možete ih držati u torbi i koristiti kad vam je suha koža.

3. Zubna pasta, sredstvo za ispiranje usta i četkice za zube

Čak i ako ste donijeli svoje vlastite proizvode za oralnu njegu, ne može nauditi da pokupite dodatnu pastu za zube ili sredstvo za ispiranje usta koju nudi vaš hotel. Četkice za zube obično dolaze i u manjim pakiranjima, pa je lijepo imati to kod sebe. Možete ih koristiti na sljedećem putovanju ili ih jednostavno stavite u torbu za neku situaciju kad vam treba osvježiti dah.

4. Brijači i kreme za brijanje

Čak i ako posjedujete električnu britvicu, to ne znači da ne možete iskoristiti besplatnu jednokratnu, koju vam je ostavilo hotelsko osoblje. Ako zaboravite napuniti električni britvicu, onda će vam biti dobra ona iz hotela! Uz britvicu obično dolazi i krema za brijanje, pa nemojte zaboraviti ni na to.

5. Komplet za šivanje

Kompleti za šivanje obično dolaze u kompaktnoj veličini, što ih čini savršenim za nošenje u vašoj prtljazi. Ako niste sigurni, uvijek možete pitati osoblje hotela je li vam dopušteno uzeti ga, a obično im to ne smeta.

6. Set za čišćenje cipela

Ovo je još jedan vrlo koristan predmet za mnoge putnike koji se ponekad može naći u hotelskim sobama. Ako ga nemate, možete ga zatražiti na recepciji hotela. Većina hotela pružit će svojim gostima spužve za cipele, salvete ili čak setove koje gosti mogu zadržati.

7. Žlica za cipele

Ako ga ju pronađete u svojoj sobi, uvijek možete pitati recepcionera može li vam dati jednu, a usput ga možete pitati smijete li ju zadržati.

8. Češljevi i četke za kosu

Neki će hoteli stavljati jednokratne četke za kosu i češljeve u sobe za svoje goste. Nakon što odete, rabljeni se bacaju. Tako možete zadržati ove besplatne predmete za sebe i svoja buduća putovanja!

9. Olovke, kemijske i omotnice

Hotel vam neće prigovarati ako uzmete njihov pribor z apisanje ili omotnice. Na sebi imaju njihov logotip i mogu poslužiti kao dobra reklama. Iako su za vas, ti su predmeti besplatni i praktični. 

10. Kava, čaj i šećer

Vrećice s kavom i čajem možete pronaći u gotovo svakoj hotelskoj sobi. Gosti ih mogu uzimati bez ikakve naplate.

11. Šalice

Inače ne možete sa sobom ponijeti posuđe iz svoje hotelske sobe. Ako to doista želite, možete pitati na recepciji možete li zadržati njihovu šalicu. Obično im neće smetati. Kad to osoblje odobri, znat ćete da ne kradete ništa.

12. Voda u boci

Morate biti sigurni da voda u bocama nije dio mini bara. Prvo pitajte svoje hotelsko osoblje o tome, a ako nije, to znači da ju možete uzeti besplatno.

13. Ogrtači

U jeftinijim hotelima ogrtače nije dopušteno odnijeti kući. Ako ih pokušate uzeti, naplatit će vam. Ali u nekim skupljim hotelima, ogrtači su uključeni u cijenu vaše sobe. Neki od hotela mogu na njih čak utisnuti vaše inicijale ili logotip hotela. To znači da su oni vaši i slobodno ih ponesite sa sobom.

14. Papuče

Obično se papuče koje pružaju hoteli mogu jednokratno iskoristiti. Ako ove rabljene papuče ostavite u svojoj sobi, one će se baciti nakon što vi odete. Dakle, nema štete ako ih odnesete kući. Međutim, to se odnosi samo na jeftinije papuče za jednokratnu upotrebu. U skupljim hotelima ponekad se koriste skupe papuče koje čiste i dezinficiraju nakon što gosti odu - a one se ne mogu uzeti.

15. Kišobran

Kišobrane možete dobiti na recepciji nekih hotela. Iako ih obično ne možete uzeti, možete razgovarati s recepcionerom i pitati ga možete li ih uzeti. Ponekad im ne smeta. Na kraju krajeva, suncobrani imaju logotip hotela i mogu poslužiti kao dobra reklama.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: KORONA CIMERFRAJ: HOĆEMO LI KORNETE UZIMATI U RUKAVICAMA?

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • #mthesec 28.04.2020.

    Ne znam sto da uzmem, mini sampon i sapun koji vrijede 5kn ako :))) Ako imam za hotel ne pada mi napamet uziamit te djecje stvari, necu obogatit, a bome niti sramotit :)))

  • povijest činjenica 28.04.2020.

    Aha dakle tako, imali smo vrlo neugodno iskustvo u hotelu sa 5 zvjezdica "Le Meridien Lav" pokraj Splita ... iako su nam zbilja urednu, vrhunski čistu, prostranu sobu naplatili "masnije" nego što su rekli na dolasku pri recepciji ... na odlasku nas je zavlačio jedan visoki, suhonjavi tamne kose na recepciji , malo je reći pola sata (iako smo žurili) tvrdeći da papuče ne možemo odnijeti kući jer ih oni navodno peru na visokim temperaturama. Jedva je popustio na moje inzistiranje ... ogrtač nismo ni mislili da imamo pravo odnijeti (nije ni važno - nismo došli pljačkati nego prespavati). Svo osoblje osim tog "gafa" je bilo iznimno uslužno ... ovim putem im šaljem puno pozdrava jer smo se jako ugodno osjećali ... na doručku, u pizzeriji ... i mala primjedba ... ne može vam vrtlar kositi travu oko 8,30. Sva sreća bili smo budni ali neki gosti su "žugali" ... Taj "mršavi" se inače verbalno zabavljao s kolegicama iza recepcije dok su gosti "bijesno" čekali u redu ...

  • Wrazica. 28.04.2020.

    Obavezno si uzmem samponice, regenerator i papuce. Za ogrtace nisam znala. Budem pitala slijedeci put... cisto sumnjam...

Komentiraj...
Vidi sve komentare