To je to što me zanima!

Ovisnost o internetu klasificirat će se kao psihički poremećaj

Simptomi ovisnosti o internetu i igricama najčešći su prisutni kod djece i tinejdžera, a karakterizira ih razdražljivost i tjeskoba ako im se uskrati pristup računalu
Vidi originalni članak

Poremećaj korištenja interneta od sljedeće će se godine klasificirati kao ozbiljna mentalna bolest u Dijagnostičkom i statističkom priručniku za mentalne bolesti, najavili su britanski liječnici. Ta dijagnoza će obuhvatiti i one ovisne o korištenju smartphonea, tablet računala i slušalica, piše Daily Mail. 

S klasifikacijom ovisnosti o internetu kao mentalnim poremećajem slaže se i australsko Udruženje psihologa te predlažu dodavanje ovisnosti o internetskim igrama u definiciju.

- Kod djece je danas prisutan očiti problem ovisnosti o internetskim igrama. Očiti simptomi ovisnosti su nervoza i razdražljivost čim se djetetu uskrati pristup internetu - rekao je psiholog Emil Hodzic, voditelj klinike za odvikavanje od interneta i video igrica u Sydneyu.

Dodao je kako 70 posto njegovih klijenata čine djeca i tinejdžeri koji nemaju realan pogled na svijet zbog ovisnosti koje je uzela maha.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Sicma 06.10.2012.

    Aha sutra da izbije 3 svjetski rat, da stanovnistvo u svijetu padne u siromastvo i glad, vidjeli bi mentalnih ovisnika o internetu kako kopaju baste i sade kronpir i luk. U centru za odvikavanje od racunara, ljudi se predoziraju alkoholom.

  • nina30 04.10.2012.

    "Simptoma ovisnosti o internetu i igricama najčešći su prisutni kod djece i tinejdžera" nije samo kod njih nego i kod odraslih osoba . Znam nekolicu svojih frendova koji su (konji) pa se ipak igraju pred televizijom (xbox ,ps 3) pa tako da su i oni takodjer ovisni o internetu i igricama... Primjer : ja sam u kuhinji na internetu mozda 30 minuta dok moj sijedi u primacoj na sofi (igra na xbox-u od jutra pa do kasno u noc) tako da to i za mene nije bas neki brak ,po tome ja sam u velikoj depresiji jer neznam kako pomoci svom muzu koji je psihicki poremecena osoba o internetu i igricama... Tako da on vise voli to nego mene jer vise vremena provodi na tome nego sa menom... Ja vise neznam sto da radim sa njim... Hajde objasnite mi to ?

  • _petra_ 04.10.2012.

    za djecu se slazem...ona trebaju biti vani....neka jedu blato,druze se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare