Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Ovisnost o internetu klasificirat će se kao psihički poremećaj

Simptomi ovisnosti o internetu i igricama najčešći su prisutni kod djece i tinejdžera, a karakterizira ih razdražljivost i tjeskoba ako im se uskrati pristup računalu

Photos
Foto: Photos
48 komentara

Poremećaj korištenja interneta od sljedeće će se godine klasificirati kao ozbiljna mentalna bolest u Dijagnostičkom i statističkom priručniku za mentalne bolesti, najavili su britanski liječnici. Ta dijagnoza će obuhvatiti i one ovisne o korištenju smartphonea, tablet računala i slušalica, piše Daily Mail. 

S klasifikacijom ovisnosti o internetu kao mentalnim poremećajem slaže se i australsko Udruženje psihologa te predlažu dodavanje ovisnosti o internetskim igrama u definiciju.

- Kod djece je danas prisutan očiti problem ovisnosti o internetskim igrama. Očiti simptomi ovisnosti su nervoza i razdražljivost čim se djetetu uskrati pristup internetu - rekao je psiholog Emil Hodzic, voditelj klinike za odvikavanje od interneta i video igrica u Sydneyu.

Dodao je kako 70 posto njegovih klijenata čine djeca i tinejdžeri koji nemaju realan pogled na svijet zbog ovisnosti koje je uzela maha.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message