To je to što me zanima!

Ovo je najbolji čaj za početak dana - jača imunitet i razbuđuje

Napitak od ovog izuzetno zdravog korijena uz dodatak limuna budi energiju u vašem tijelu koja će vam biti potrebna tijekom izazova koji su svakodnevno pred vama
Vidi originalni članak

Ovaj čaj odličan je izbor, posebno tijekom hladnijih dana jer zagrijava tijelo, potiče cirkulaciju, jača imunitet, uklanja toksine iz organizma, doprinosi zdravlju probavnog sustava... 

POGLEDAJTE VIDEO Blagodati đumbira za zdravlje i izgled:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čaj od đumbira, limuna i meda popijte svako jutro i probudite energiju u svojem tijelu koja će vam biti potrebna tijekom izazova koji su svakodnevno pred vama. 

Recept za čaj:

Naribajte komad svježeg đumbira pa prstima iscijedite njegov sok u šalicu, tako da dobijete žličicu čistog soka. 

Potom uspite vruću vodu i ostavite neka stoji dvije do tri minute. U to dodajte sok od pola limuna i žličicu meda, promiješajte pa ispijajte polako u malim gutljajima, prenosi Atma.

STRUČNJACI TVRDE Veza imuniteta i hrane: Kako to što jedemo utječe na zdravlje

Još nekoliko jednostavnih napitaka za jačanje imuniteta: 

  • Uzmite korijen đumbira, izribajte ga i skuhajte kao čaj pa procijedite. Nakon što se malo ohladi, dodajte med i sok od limuna, naranče ili grejpa.
  • Naribani đumbir prokuhajte u vodi, ostavite da odstoji pet minuta pa dodajte čaj od kamilice. Procijedite i dodajte sok od limuna i med.

  • Napravite limunadu s mlakom vodom i dodajte med.
  • Skuhajte cimet u vodi, ohladite pa dodajte med.
  • U sokovnik ubacite 600 g mrkve, dva grejpa i tri naranče (ili neke druge citruse) ili, ako nemate sokovnik, isjeckajte u blenderu i dodajte malo vode ili čaja od đumbira.
  • Općenito, sokovi od bilo kojeg svježeg voća dobri su za imunitet, posebno od onih prepunih C vitamina (limun, kivi, grejp...) pa kombinirajte sami. Možete dodati med, đumbir, limun, cimet...
Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.10.2020.

    Razumijem da je zdrav, ali pitam se kako su ljudi ovdje živjeli prije đumbira. Ima masa zdravih namirnica i biljaka u našem podneblju. Osim toga dok dođe iz tropskog područja sumnjam da bas svi nutrijenti ostanu u njemu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare