To je to što me zanima!

Ovo je prava, sirova i iskrena ženska ljepota bez uljepšavanja

U moru klasičnih prikaza ljepote, galerija fotografija Epidermis ima zadaću prikazati kožu žena bez make upa, sa svim njenim problemima, a umjetnica zbirkom dokazuje da je prirodno ipak najljepše
Vidi originalni članak

Fotografkinja Sophie Harris Taylor snimila je 20 fotografija žena bez šminke koje su bez ustručavanja pred njenim objektivom pokazale svoja prava stanja kože, a njena je zbirka, nazvana 'Epidermis', objavljena na Instagramu gdje se inače rijetko mogu naći neretuširane fotografije koje slave žensku ljepotu. 

POGLEDAJTE VIDEDO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Što je danas 'normalno' definiraju slike koje vidimo svuda oko sebe, a koje nas često navedu da vjerujemo kako sve žene imaju idealnu, lijepu i zdravu kožu, što je daleko od istine - mnoge imaju stanja poput akni, rozaceje, ekcema ili hiperpigmentacije, a žene su i navikle skrivati kožu lica teškim makeupom - kaže Taylor i objašnjava:

- Nerealno bi bilo misliti kako smo svi savršeni, bez mana ili barem bez manjih fizičkih nepravilnosti. Srećom, sve veći broj poznatih ličnosti želi da na ovaj način slavimo svoja tijela i lica - uz sve nepravilnosti koje imamo i koje nas čine posebnima. Utjecaj pokreta Body positivity stalno raste, pa se mijenja i način na koji gledamo medije danas, kao i to kako reagiramo na različitosti - dodaje fotografkinja.

Umjetnica je za Glamour ispričala i kako je i sama patila od problema s aknama te kako je u tom periodu bilo lako izgubiti samopouzdanje, pogotovo jer su je, kaže, baš tada okruživali ljudi sa 'savršenim tenom'.

I premda su danas više nego ikad zastupljeni pokreti koji nas navode da zavolimo svoje nedostatke, Taylor smatra kako takvih pokreta još nema dovoljno. To potvrđuje i činjenica da je nakon objave Epidermis fotografija od drugih žena dobila brojne poruke zahvala, ali i poruke s njihovim pričama o tome kakav je svakodnevni život kad te muči i neko kožno oboljenje.

BLISKE PRIJATELJICE Knöll: 'Puno sam izbirljivija od Nives kada je riječ o fotkanju'

“Cilj je ovih fotografija da na Instagramu među ženama potakne razgovor o koži i njenom zdravlju, pa će i razna kožna stanja prestati biti tabui koje smo se navikli skrivati iza make upa" zaključila je Taylor. 

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRINC HARRY ŠOKIRAO JAVNOST OVIM POTEZOM: 'Ne želim da Meghan završi kao moja majka'

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 12.10.2019.

    Vidim da niti ovo nije svima lijepo pa se pitam šta onda je.Ne znam dali postoji osoba koja na svojem lice nema pokoju aknu.Definitivno puno ljepše i privlačnije nego djevojke prekrivene sa tonu pudera gdje joj se naravno ni jedna akna ne vidi..nebi se vidjela ni da je netko pogodi u lice jer je betonirana. Poanta da je i one imaju akne samo to prekrivaju. Prirodno je ljepše svakako:) Barem nije lažno...

  • Lun@777 02.10.2019.

    Da je lijepo? E pa nije...

  • 01.10.2019.

    Dajte ljepoti njezinu pravu formu i oblik. Ovo nije ljepota...samo neprikriveni nedostaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare