To je to što me zanima!

Oznaka ‘bio’ znači da se ne koriste kemikalije, a 'eko' da se koriste obnovljivi izvori energije

Obično se oznaka “eko” može vidjeti na neprehrambenim proizvodima i uslugama. Oznaka “bio” jamči da proizvođači ne koriste pesticide ili druge kemikalije za uzgoj ili za hranjenje životinja
Vidi originalni članak

Certifikat “eko” označava da je proizvod napravljen s minimalno negativnog utjecaja na okoliš. Proces proizvodnje prilagođen je i briga za okoliš glavna je komponenta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obično se oznaka “eko” može vidjeti na neprehrambenim proizvodima i uslugama. Oznaka “bio” jamči da proizvođači ne koriste pesticide ili druge kemikalije za uzgoj ili za hranjenje životinja. Eko uzgoj bi se trebao oslanjati na obnovljive izvore energije, reciklirati i smanjiti upotrebu GMO sojeva. 

EKO SAVJET Plastične kuhače zamijenite drvenima i sačuvajte planet

Prema europskoj normi još iz 1991. godine CEE 2092 proizvodi koji sadržavaju više od 95% sastojaka iz ekološke proizvodnje mogu nositi naziv iz biološke proizvodnje, te dobivaju markicu koja je okruglog oblika s klasom u sredini na plavoj podlozi i okružena zvijezdama.

UŠTEDITE VODU Voće i povrće perite u zdjeli kako voda ne bi tekla uzalud

Proizvodi koji imaju između 70 i 95% ekoloških proizvedenih sastojaka također mogu nositi naziv biološka proizvodnja, ali svi sastojci moraju biti navedeni, dok proizvodi s manje od 70% sastojaka iz ekološkog uzgoja ne mogu nositi taj naziv. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare