To je to što me zanima!

Palčići za Hrvatsku: Splitskom rodilištu dali uređaje važne za zdravlje prerano rođenih beba

Klub roditelja 'Palčići' u subotu je splitskom rodilištu predao dva uređaja - inkugator i indirektni oftalmoskop - koji su neophodni za skrb o prerano rođenim mališanima, a nabavljeni su u humanitarnoj akciji
Vidi originalni članak

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja Palčići u subotu je rodilištu KBC-a Split predala dva uređaja - intenzivni inkubator s mogućnošću transformacije u reanimacijski stolić te  indirektni oftalmoskop s digitalnom kamerom Heine OMEGA® 500 DV1 -  koji su neophodni u zbrinjavanju nedonoščadi, a nabavljeni su u sklopu akcija 'Palčići za Hrvatsku'.

POGLEDAJTE VIDEO: Troje djece obitelji Hatlak i svi troje - Palčići

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Donacija je vrijedna oko 305 tisuća kuna, a riječ je o prvim uređajima koji su sakupljeni nakon što su prikupljena sredstva i podijeljeni uređaji zagrebačkim rodilištima, u sklopu akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu'.

Podsjetimo, sve je počelo nakon potresa u Zagrebu, kada je teško oštećen Odjel  neonatologije u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu, kad je udruga, uz veliku podršku Dinamovih navijača iz Udruge 'Dinamo to smo mi' krenula u prikupljanje sredstava za nabavu novih uređaja da se zamijene oštećeni i  osiguraju oni koji su nedostajali. 

VRIJEDNA DONACIJA 'Palčići' uručili i zadnji uređaj iz donacije za rodilište KB Merkur

U obje akcije ukupno je sakupljeno gotovo 8 milijuna kuna, a rodilištima u Zagrebu već su dodijeljena 32 uređaja. Split je prvi na redu za uređaje koji su nabavljeni u nastavku akcije, u sklopu koje će nove uređaje dobiti i KB Osijek i KB Rijeka te još 20-ak manjih rodilišta u Hrvatskoj, koja su Palčićima prijavila svoje potrebe. 

Dok su u Zagrebu uređaje u rodilišta simbolično unosili Dinamovi navijači, koji su neposredno nakon potresa sudjelovali u evakuaciji beba u inkubatorima, u Splitu su važnu ulogu na predaji uređaja imali sami - Palčići, klinci i klinceze koji su rođeni kao nedonoščad baš u tome rodilištu, a neki među njima već su i školarci. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare