Lifestyle

Komentari 0

'Palčići' uručili i zadnji uređaj iz donacije za rodilište KB Merkur

'Palčići' uručili i zadnji uređaj iz donacije za rodilište KB Merkur

Predstavnici Kluba roditelja Palčići i  Udruge navijača Dinama, 'Dinamo to smo mi', u petak su u KB Merkur unijeli inkubator, jedan od šest uređaja najavljenih u akciji za Merkurovo rodilište

Predstavnici Kluba roditelja Palčići i  Udruge navijača Dinama, 'Dinamo to smo mi', u petak su u KB Merkur simbolično unijeli transportni inkubator s respiratorom, posljednji od 32 medicinska uređaja koji su u okviru akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', nabavljeni za zagrebačka rodilišta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Palčić Toma dva puta je selio u inkubatoru

Rodilištu u Merkuru namijenjeno ih je šest, a kako je pet uređaja već stiglo i već su na odjelima u funkciji, tako su danas bolnici 'službeno' uručene i donacijske pločice koje će na njih biti nalijepljene.

Riječ je o akciji koja je započela dan nakon potresa u Zagrebu, prvo kako bi se nabavili uređaji koji su uništeni u potresu, ili su nedostajali zagrebačkim rodilištima. U manje od dva mjeseca prikupljeno je oko 5,5 milijuna kuna, a zbog ogromnog interesa navijača Dinama i građana, koji su u Facebook grupi 'Vratimo Palčiće u Petrovu', akcija nakon službenog završetka u kolovozu, odmah nastavljena pod motom 'Palčići za Hrvatsku'. 

 Ukupno je prikupljeno nešto manje od 8 milijuna kuna, dok je donacija za KB Merkur ukupno vrijedna oko 850.000 kuna, ističe Željka Vučko, predsjednica Kluba Palčići, koja je odmah nakon uručenja uređaja Merkuru krenula put Splita.

U subotu će tamo uručiti dva uređaja rodilištu u KB Split, prva iz akcije 'Palčići za Hrvatsku', a nakon toga kreće nabava uređaja za rodilišta u KB Osijek i KB Rijeka, te još 20-ak manjih rodilišta u Hrvatskoj.     
 

Najčitaniji članci