To je to što me zanima!

Palo Santo - drvo čiji dim čisti vaš dom od negativne energije

Ovo drvo se tradicionalno koristi i za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, pomaže kod stresa, astme, glavobolje, tjeskobe, depresije, upala, emocionalnih problema i još mnogo toga
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Diši duboko! I korona će proći - strah samo oslabljuje imunitet

Stoljećima su ga koristili šamani tijekom duhovnih rituala. Ulje ovog drveta se u doba drevnih Inka upotrebljavalo za opuštanje, smirenje i duhovno pročišćavanje. Palo Santo (Bursera Graveolens) je mistično je drvo koje raste na obali Južne Amerike, a nazivaju ga i svetim drvetom. 

U današnje vrijeme ljudi ga upotrebljavaju za čišćenje doma od negativne energije i vraćanje dobrog raspoloženja među ukućane, i to na način da komadić zapale te puste dim da se raširi prostorom. Pojedinci ga koriste i tijekom meditacije jer im podiže vibraciju i omogućava dublju povezanost sa svojom nutrinom.

Palo Santo tradicionalno se koristi i za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, pomaže kod stresa, astme, glavobolje, tjeskobe, depresije, upala, emocionalnih problema i još mnogo toga. Dobro je i za smirivanje imunološkog i živčanog sustava te za brži oporavak od bolesti. U obliku eteričnog ulja pomaže kod fizičke boli i upala jer sadrži visoku razinu D-limonina i monoterpena, prenosi sacredwoodessence.com.

BILJKE SU POSVUDA Ova žena zbilja obožava biljke, pogledajte kako joj izgleda dom

Dim ovog drveta ima fini slatkasti miris. Također, odličan je u suzbijanju komaraca i drugih letećih insekata.

Njegovu vrijednost su prepoznali u Peruu, gdje uglavnom i raste, pa sakupljaju samo grane koje prirodno otpadnu sa drveta dok samo drvo ne diraju. Na granama se nalaze ulja koja se vremenom kristaliziraju pa drvo poprima narančasto zlatnu boju. 

U trgovinama se Palo Santo može kupiti u obliku štapića, stožaca i drvaca za paljenje te kao eterično ulje. Ovo sveto drvo srodnik je tamjana.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Radite 'pozdrav Suncu': Vježba u jogi odlična za početak dana
 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Robertom Knjazom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zizi000 19.03.2020.

    da..i ako ga dovoljno zapališ... očistiš apsolutno sve

  • MOC JE U ZNANJU 19.03.2020.

    Tamjan ubija sve viruse u vazduhu i leči pluća .

Komentiraj...
Vidi sve komentare