To je to što me zanima!

Panna cotu s mlaćenicom i narom lagano je napraviti

Ovo je odličan, osvježavajući desert koji vole baš svi. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i stavite u hladnjak na nekoliko sati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 ml punomasnog vrhnja
  • 70 g šećera
  • žličica vanilin šećera
  • 2 listića želatine
  • 300 ml mlaćenice
  • 100 g šećera
  • 200 g nara

Priprema:

Zagrijte vrhnje, šećer i vaniliju. Izmiješajte pa maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i istisnuli višak tekućine. Izmiješajte pa dodajte mlaćenicu. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i odložite u hladnjak na nekoliko sati. Za voćni umak pristavite 100 g šećera i 50 ml vode te pustite da vrije dok se šećer rastopi i tekućina postane sirupasta. Maknite s vatre i dodajte nar. Ulijte sirup na Panna cotu i ohladite.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • montello 27.02.2016.

    mmmm izgleda dobro

  • lux. 27.02.2016.

    Jedina vrsta deserta kojeg ne volim.....mlaćenice, jogurti, vrhnje, kiselkasto voće....ne,hvala......nutellu, molim

  • nemirna 27.02.2016.

    previše šećera

Komentiraj...
Vidi sve komentare