To je to što me zanima!

Papirnate ručnike nemojte često koristiti, bolje je obrisati krpom

Ubruse nastojte koristiti učinkovito i reciklirajte ih. Zapamtite, njih možete kompostirati samo ako nisu došli u dodir s opasnim kemikalijama, no najbolje je da ih zamijenite krpama
Vidi originalni članak

Papirnati je ručnik koristan proizvod s kojim možete pokupiti razno smeće, obrisati površine, noseve, dječje lice i rukice i jednostavno ih baciti u smeće. Bez pranja i muke. Ali za njegovu proizvodnju potrebna je znatna količina drva.

EKO SAVJET Ne bacajte tekstil: Stara majica može postati krpa za čišćenje

Proizvodi od papira čine jednu trećinu otpada na odlagalištima, pa radije uzmite spužve, krpe i ručnike za višekratnu upotrebu. Stare ručnike nemojte baciti već ih izrežite na manje kocke, veličine krpica za čišćenje od mikrofibre. Fantastični su za brisanje kuhinjskih površina, stolova... 

VELIKA OPASNOST Okolišu i zdravlju prijete brojni farmaceutski lijekovi i proizvodi

Nove krpice možete dati i obrubiti kako bi vam bilo lakše rukovati s njima, prati ih i slagati. Perite ih na 90 stupnjeva i koristite unedogled. Tako ćete značajno smanjiti količinu smeća. 

EKO SAVJET Vodu pijte iz staklene boce, a plastične iskoristite u kućanstvu

Ubruse uvijek nastojte koristiti učinkovito i reciklirajte ih. Zapamtite, možete ih kompostirati samo ako nisu došli u dodir s opasnim kemikalijama.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • šekaa 21.02.2022.

    Anamarija Dukši jel ti znaš kak je prati masne krpe zato ne lupetaj gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare