Lifestyle

Komentari 1

Papirnate ručnike nemojte često koristiti, bolje je obrisati krpom

Papirnate ručnike nemojte često koristiti, bolje je obrisati krpom

Ubruse nastojte koristiti učinkovito i reciklirajte ih. Zapamtite, njih možete kompostirati samo ako nisu došli u dodir s opasnim kemikalijama, no najbolje je da ih zamijenite krpama

Papirnati je ručnik koristan proizvod s kojim možete pokupiti razno smeće, obrisati površine, noseve, dječje lice i rukice i jednostavno ih baciti u smeće. Bez pranja i muke. Ali za njegovu proizvodnju potrebna je znatna količina drva.

Proizvodi od papira čine jednu trećinu otpada na odlagalištima, pa radije uzmite spužve, krpe i ručnike za višekratnu upotrebu. Stare ručnike nemojte baciti već ih izrežite na manje kocke, veličine krpica za čišćenje od mikrofibre. Fantastični su za brisanje kuhinjskih površina, stolova... 

Nove krpice možete dati i obrubiti kako bi vam bilo lakše rukovati s njima, prati ih i slagati. Perite ih na 90 stupnjeva i koristite unedogled. Tako ćete značajno smanjiti količinu smeća. 

Ubruse uvijek nastojte koristiti učinkovito i reciklirajte ih. Zapamtite, možete ih kompostirati samo ako nisu došli u dodir s opasnim kemikalijama.