Lifestyle

Komentari 0

Chic reciklaža: Sophia Webster radi cipele od ostataka kože

Chic reciklaža: Sophia Webster radi cipele od ostataka kože

Modna dizajnerica Sophia Webster priključuje se ekološkom modnom trendu predstavljanjem kolekcije Upcycled. Brdo ostataka materijala, koji svakodnevno nastaju pri izradi cipela, više nije višak.

Priznaje da je ovo bio veliki izazov, no ostaci su se previše gomilali pa je morala nešto poduzeti, a da ih ne baci. - Bilo je zanimljivo raditi s neočekivanim bojama i motivima jer sam na ovaj način spojila više kolekcija, odnosno dizajna - komentirala je Sophia povodom predstavljanja kolekcije Upcycled.

Sophia Webster Upcycled

Na primjer, glitter je iz kolekcije "Freak Like Me" iz 2015. godine, tweed je iz ljeta 2017., dio priče "Dolly Birds of Paradise". - Naravno, najbolja stvar u svemu je činjenica da sam pri izradi kolekcije smanjila loš utjecaj za naš okoliš – otkrila je slavna kreativka.

Sljedeću Upcycled kolekciju napravit će kad se nagomilaju novi ostaci, čime Sophia postaje jedna od autorica koje su pronašle idealno rješenje za zero-waste poslovanje.

Sophia Grace Webster britanska je dizajnerica cipela i torbi te ujedno jedna od najpoznatijih svjetskih autorica na području modnih dodataka. Kuću je otvorila 2012. godine te od samih početaka ističe naklonost šarenom, blistavom i vrckastom dizajnu.

Sophia Webster Upcycled

Njezine štikle s velikim leptirima na peti i danas su simbol slatke ženstvenosti, a odnedavno ima i tenisice s volanima i ostalim detaljima koji čine zabavnu, no opet na svoj romantičan način vrlo elegantnu cipelu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci