To je to što me zanima!

'Parovi koji ostaju u nesretnim vezama zbog djece sami su si krivi za svoje jadne živote'

Nikada ne postoji lijep način da prekinete vezu, ali kada su tu i djeca, može se činiti da je to posve nemoguće. Ipak, stručnjakinja za seks i veze Nadia Bokody tvrdi da nema smisla ostajati u lošoj vezi samo zbog djece
Vidi originalni članak

Kontroverzna stručnjakinja za seks i veze iz Australije, koja je i sama razvedena, tvrdi da parovi ne bi smjeli ostajati u lošim vezama zbog djece, samo zato jer je tako uobičajeno u društvu.

POGLEDAJTE VIDEO (seks je i fizička potreba):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Parovi koji ostaju u nesretnim vezama zbog djece sami su si krivi za svoje jadne živote. O našim supružnicima govorimo kao o 'kugli i lancu', a o braku kao 'kraju igre'. Naše obostrano nezadovoljstvo pak opisujemo kao 'kraj perioda medenog mjeseca' i početak 'kobne sedme godine' - rekla je Nadia Bokody za News.au.

Nadia tvrdi da su djeca nauobičajeno otporna i potiče parove koji se osjećaju zaglavljenima u lošim vezama, da im vlastita sreća bude prioritet.

- Ono od čega se djeca neće tako skoro opraviti je odrastanje u okolini gdje vide da je u vezi važnija obveza nego sreća te se uče bespomoćnosti umjesto odgovornosti. Može se reći da je lakše odabrati ulogu žrtve i žaliti se kako je veza grozna te kako ste u njoj zapeli isto kao što se žalimo zbog okoliša ili politike, ali zapravo ništa ne poduzimamo da popravimo stanje - tvrdi ona.

Smeta joj i što često slavimo koliko je dugo neki par skupa, a ne koliko su sretni zajedno.

- Parovi u nesretnim vezama nauče biti bespomoćni - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • 28.09.2020.

    Njihov život njihov izbor.

  • Lady of the lake 28.09.2020.

    Moji roditelji su se razveli kad sam imala 20 godina. Nikad se nisu svađali pred nama djecom, ali već s deset, jedanaest godina sam shvatila da nisu bas sretni u braku. Kad sam bila drugi srednje tatu sam vidjela s drugom ženom. S mamom ga nikad toliko sretnog nisam vidjela. Umro je kad sam imala 25. Bio je najbolji otac, a ona je još uvijek najbolja majka. Žao mi je što nisu živjeli svoj život sretno do srži onako kako su ga živjeli tih par godina koje su živjeli razvedeni jer taj razvod nikako nije utjecao na nas djecu. I dalje su nastavili biti roditelji. Zajedno smo slavili sve rođendane, diplome... Život je samo naš, djeca imaju svoj život i svatko ga treba živjeti za sebe, a ne za nikoga drugog. Kad smo sretni i zadovoljni najviše ljubavi i sreće onda možemo pružiti i drugima.

  • luđakneki 28.09.2020.

    Ja sam u braku radi djece, još uvijek. Sve nam je loše, ništa ne valja a nemam snage ostaviti ih. Nemojte odma osuđivati, znam da to nije dobro za nikoga ali evo.. Trpim, trpim i neznam kako da odem

Komentiraj...
Vidi sve komentare