To je to što me zanima!

Parovi koji su ujedno i najbolji prijatelji su zadovoljniji brakom

Supružnici čija je ljubav utemeljena na prijateljstvu bili su zadovoljniji brakom, imali su veću percepciju važnosti veze i imali su veće poštovanje jedno prema drugom, pokazalo je američko istraživanje
Vidi originalni članak

Mnoga istraživanja potvrđuju činjenicu da brak između najboljih prijatelja često donosi blagodati. Ljudi koji svoje supružnike ujedno smatraju i najboljim prijateljima zadovoljniji su svojim brakom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njima je zajednički odnos bio na prvom mjestu prioriteta i iznimno su se poštovali, pokazalo je američko istraživanje.

OPASNOST ZA ŽIVOTINJE Veterinarski fakultet u Zagrebu izdao važno upozorenje: 'Režite gumice na svojim maskama!'

Istraživači su pitali parove, koji su u sretnom braku više od 15 godina, koja je glavna tajna uspjeha i dugovječnosti njihove veze. A, najčešći odgovor bio je da im je partner ujedno i najbolji prijatelj. Drugi najčešći odgovor bio je taj da im se supružnik sviđa kao osoba, što je još jedan ključni aspekt ljubavi zasnovane na prijateljstvu.

Prijatelji su važni za sreću, ali uspostavljanje dubokog i trajnog prijateljstva s partnerom ne samo da omogućuje najveću radost i sreću, već promiče emocionalno, fizičko i psihološko zdravlje.

UKUSNE I SLATKE Tvrtka iz Koprivnice ima eko rješenje: Naše žličice i slamke poslije korištenja - pojedete

Ljubav koja se temelji na prijateljstvu, osjećajima naklonosti i zajedničkim interesima puno više zadovoljava partnere nego ljubav koja se temelji na strasti, piše Bright Side.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.05.2021.

    Prijatelj mogu da budem onoj ženi koju sam voleo i koja me volela, a koja je dostojanstveno krenula dalje kad sve to prošlo. Zeznuto je samo sa onom koja bi preterala u toj nekoj povezanosti koja joj nije toliko obećavana, e to ume da bude kobno po oboje. Samo neke su spremne na žrtve, koje razumna osoba ne sme sebi da dozvoli. Toliko ima stvari preči u životu od tamo nekog dalekog bivšeg poznanika..... Ma koliko dobro bilo, ostaviti to u prošlosti... Što ne źeliš sebi, nemoj ni drugima.

  • ..lola. 03.05.2021.

    Idealno, ali nije uvijek lako :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare