Lifestyle

Komentari 2

Parovi koji su ujedno i najbolji prijatelji su zadovoljniji brakom

Parovi koji su ujedno i najbolji prijatelji su zadovoljniji brakom

Supružnici čija je ljubav utemeljena na prijateljstvu bili su zadovoljniji brakom, imali su veću percepciju važnosti veze i imali su veće poštovanje jedno prema drugom, pokazalo je američko istraživanje

Mnoga istraživanja potvrđuju činjenicu da brak između najboljih prijatelja često donosi blagodati. Ljudi koji svoje supružnike ujedno smatraju i najboljim prijateljima zadovoljniji su svojim brakom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njima je zajednički odnos bio na prvom mjestu prioriteta i iznimno su se poštovali, pokazalo je američko istraživanje.

Istraživači su pitali parove, koji su u sretnom braku više od 15 godina, koja je glavna tajna uspjeha i dugovječnosti njihove veze. A, najčešći odgovor bio je da im je partner ujedno i najbolji prijatelj. Drugi najčešći odgovor bio je taj da im se supružnik sviđa kao osoba, što je još jedan ključni aspekt ljubavi zasnovane na prijateljstvu.

Prijatelji su važni za sreću, ali uspostavljanje dubokog i trajnog prijateljstva s partnerom ne samo da omogućuje najveću radost i sreću, već promiče emocionalno, fizičko i psihološko zdravlje.

Ljubav koja se temelji na prijateljstvu, osjećajima naklonosti i zajedničkim interesima puno više zadovoljava partnere nego ljubav koja se temelji na strasti, piše Bright Side.

 

Najčitaniji članci