To je to što me zanima!

Pet lekcija razvedenih parova o čestim bračnim pogreškama

Dobar brak temelji se na otvorenoj komunikaciji i prijateljskom odnosu, ali pritom ne treba zaboraviti na strast i brigu o sebi. Samo ako volite sebe možete voljeti druge
Vidi originalni članak

S porastom broja raspadnutih brakova na razvod se više ne gleda kao na tabu temu, već kao iskustvo koje može pomoći drugima da ne ponavljaju iste pogreške. Svoje viđenje stvari za BuzzFeed podijelili su razvedeni parovi u nadi da će spriječiti druge da se i njihov brak raspadne.

1. Upoznajte i voli sebe

Prvo trebate voljeti sebe da biste mogli druge - ovu je poruku ponovilo nekoliko ljudi u videu. Strah od samoće koči ljude i sprječava ih da se više posvete sebi, karijeri ili hobijima. Što više radite na sebi to ćete biti zadovoljniji sobom i vaša sreća neće ovisiti o partneru. Umjesto da budete podređeni, bit ćete ravnopravni partneri.

2. Pripazite na komunikaciju

Jednom kad riječi izgovorite teško da ih možete povući. One ostavljaju duboke tragove na odnosu i mogu povrijediti partnera stoga graditi dobru komunikaciju. Upravo je ona ključ zdravog odnosa. Treba naučiti s partnerom otvoreno pričati o novcu, obitelji,  životnom stilu odnosno o svemu.

Više pogledajte u videu:

3. Budite prijatelji

Iako je kemija važna, strast nakon određenog vremena nestaje. Dobra se veza gradi na prijateljstvu i međusobnom poštivanju, piše Women's Health .

4. Uživajte u malim stvarima

Male stvari u vezi su jednako bitne kao i velike jer pokazuju da vam je i dalje stalo. Cvijeće, čokolada ili tek poruka za laku noć partneru će pokazati da je vaša ljubav i dalje jaka.

5. Nemojte zaboraviti na seks

Seks je neizostavan dio bračne sreće, a što su potvrdile brojne studije, ali i razvedeni parovi. Ako bilježite koliko često se seksate, onda to znači da se ne seksate dovoljno - istaknula je jedna od sugovornica.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • razmisli2x 13.08.2014.

    istina je da se sve vise razvodi ali je isto tako istina da se i sve vise brakova sklapa iz pogresnih razloga.Kada se u brak ude iz ljubavi taj brak u vecini i opstaje i kada dodu losi dani sto se financija tice ali kada je brak iz interesa i dode finansijska kriza tu nema opstajanja.Isti slucaj i sa brakovima gdje zene vole imati "zestoke" momke a kada im postanu supruge i kada postanu i same njihove zrtve onda bi da naprave od njega mirnog muza a to je nemoguce.Mladic je ljubomoran i to nekim zenama jako prija jer same kazu da je to dokaz ljubavi ali jednom u braku kada samo pozdrave susjeda na ulici i muz zbog toga podivlja onda se placuci pitaju zasto se promjenio a cinjenica je da se nije on promjenio nego njeno razmisljanje jer prije joj je dokaz ljubavi bila njegova ljubomora a sada joj je teret.Sve u svemu sve je vise razorenih obitelji iz kojih najcesce djeca nastradaju jer se roditelji bave osvetom jedno prema drugom, i tako dok de roditelji bore tko ce izvuci vise materijalne koristi iz svog ludila djeca propadaju vise i vise a roditelji obicno postaju svjesni da im djeca ppropadaju onoga momenta kada su stvari vec odavno van kontrole i kada se nerjetko tu moze ista popraviti.

  • ČOMBE_1 13.08.2014.

    Zena od mene upravo trazi razvod.U zadnje vrijeme ne spavamo skupa.Evo nikako da joj objasnim da se sve rjesava u krevetu.Nije bilo nasilja samo hebena komunikacija i prigovori.Eto dajte savjet sta da radim?

  • Sheeena 12.08.2014.

    Volim sebe 110%,komunikativna sam i volim sex,kad bi on mene volio samo pola od toga i kad bi bio upola komunikativan kao i ja naša bi veza bila skoro pa savršena.Razlog prekida je upravo zbog tog jaza između nas.Trebaju se oboje truditi ne samo jedno.Zabadava ja volim sebe i sve oko sebe kad on ne voli ni sebe ni druge oko sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare