Obavijesti

Lifestyle

Komentari 84

Pet lekcija razvedenih parova o čestim bračnim pogreškama

Pet lekcija razvedenih parova o  čestim bračnim pogreškama
1

Dobar brak temelji se na otvorenoj komunikaciji i prijateljskom odnosu, ali pritom ne treba zaboraviti na strast i brigu o sebi. Samo ako volite sebe možete voljeti druge

VIDEO

S porastom broja raspadnutih brakova na razvod se više ne gleda kao na tabu temu, već kao iskustvo koje može pomoći drugima da ne ponavljaju iste pogreške. Svoje viđenje stvari za BuzzFeed podijelili su razvedeni parovi u nadi da će spriječiti druge da se i njihov brak raspadne.

1. Upoznajte i voli sebe

Prvo trebate voljeti sebe da biste mogli druge - ovu je poruku ponovilo nekoliko ljudi u videu. Strah od samoće koči ljude i sprječava ih da se više posvete sebi, karijeri ili hobijima. Što više radite na sebi to ćete biti zadovoljniji sobom i vaša sreća neće ovisiti o partneru. Umjesto da budete podređeni, bit ćete ravnopravni partneri.

2. Pripazite na komunikaciju

Jednom kad riječi izgovorite teško da ih možete povući. One ostavljaju duboke tragove na odnosu i mogu povrijediti partnera stoga graditi dobru komunikaciju. Upravo je ona ključ zdravog odnosa. Treba naučiti s partnerom otvoreno pričati o novcu, obitelji,  životnom stilu odnosno o svemu.

Više pogledajte u videu:

VIDEO

3. Budite prijatelji

Iako je kemija važna, strast nakon određenog vremena nestaje. Dobra se veza gradi na prijateljstvu i međusobnom poštivanju, piše Women's Health .

4. Uživajte u malim stvarima

Male stvari u vezi su jednako bitne kao i velike jer pokazuju da vam je i dalje stalo. Cvijeće, čokolada ili tek poruka za laku noć partneru će pokazati da je vaša ljubav i dalje jaka.

5. Nemojte zaboraviti na seks

Seks je neizostavan dio bračne sreće, a što su potvrdile brojne studije, ali i razvedeni parovi. Ako bilježite koliko često se seksate, onda to znači da se ne seksate dovoljno - istaknula je jedna od sugovornica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu
KAKVA ĆE VAM BITI NEDJELJA?

Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje