To je to što me zanima!

Pet savjeta uz koje će baš svi hvaliti vaše cvjetne aranžmane

Proljeće je na vratima, a s njim i obilje šarenog i mirišljavog cvijeća. Donosimo vam par trikova kako da ove godine bez imalo muke složite predivne aranžmane i ukrasite svoj dom
Vidi originalni članak

1. Tajno oružje svakog profesionalnog aranžera

Ako ste ikad probali aranžirati cvijeće u širokoj posudi, sigurno vam se dogodilo da se s vremenom sve cvijeće nagnulo na jednu stranu i sav vaš trud izgledao je jadno. Ono što niste znali je da cvjećari u ovakvim situacijama obilno koriste selotejp. Napravite uzorak šahovske ploče na tegli ostavljajući dovoljno prostora između traka selotejpa za umetanje cvijeća.

Prije lijepljenja obavezno natočite vodu u posudu jer nakon završetka aranžmana je iznimno teško promijeniti vodu za cvijeće.

2. Agrumi i cvijeće? Zašto ne?

Ovaj trend je danas jako popularan i mnogi popularni aranžeri često kombiniraju dvije prozirne vaze gdje u prostor između vanjske i unutarnje vaze ubacuju narezane limune, naranče ili čak komade grejpa, koje potom zaliju svježom vodom. U unutarnju vazu stavite cvijeće, ako je šireg otvora koristite prethodni trik kako biste cvijeće namjestili.

I VRSTA BRAŠNA JE BITNA Francuski slastičar otkrio kako napraviti savršene palačinke

3. Zamaskirajte stabljike cvijeća

Uzmite velike plosnate listove, na primjer od Aspidistre i umotajte ih s unutarnje strane prozirne vaze. Na ovaj način ćete sakriti peteljke cvijeća i dodati aranžmanu WOW faktor.

4. Zaštitna folija s mjehurićima u ulozi brodića

Kad kupujete lomljive stvari u trgovini često će vam ogledalo, vazu ili nešto treće zamotati u plastičnu foliju s mjehurićima za zaštitu. Taj komad folije vam može poslužiti kao brodić.

Prvo foliju izrežite na kvadratiće dimenzija 7cm x 7cm i na sredini probušite rupicu. Kroz tu rupicu provucite stabljiku biljke i stavite je u vazu. Za ovakav aranžman idealne su okrugle vaze, ali uglavnom bilo koja vaza sa širokim otvorom će poslužiti. 

PEPELNICA Danas je Čista srijeda: Evo što to zapravo znači post i nemrs

5. Okrenite sve naglavačke!

Zašto unutar vaze mora biti samo stabljika, zašto ne bi bio cijeli cvijet? Probajte s jednim velikim cvijetom čije latice će se "gurati" s vazom, ili par srednjih cvjetova kao na primjer suncokreti ili kale. 

BILJKE SU POSVUDA Ova žena zbilja obožava biljke, pogledajte kako joj izgleda dom

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alice111 26.02.2020.

    lijepo dobrih ideja

Komentiraj...
Vidi sve komentare