To je to što me zanima!

Pet seks poza koje troše najviše kalorija: Ne treba vam teretana

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek 'završi sretno'
Vidi originalni članak

Pola sata vođenja ljubavi potroši oko 150 kalorija, no ovisno o pozi, ta brojka može biti i veća. Izdvojili smo seks poze s kojima se troši najviše kalorija, što je odlična (i puno ugodnija) alternativa odlascima u teretanu. Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce.

I ne zaboravite, i samo ljubljenje troši određeni broj kalorija - preciznije oko 68 u sat vremena. Možda se ovako ne čini puno, ali svaka potrošena kalorija je važna. 

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani, prenosi Daily Star.

OTKRIVA SEKS STRUČNJAKINJA Ovih 13 stvari bi svatko morao znati o seksu: Jamče vam užitak

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek "završi sretno". I još jedan zanimljiv detalj - za vrijeme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase. 

Koliko kalorija se troši tijekom pola sata seksa, izračunao je osobni trener Charlene Ciardiello, ujedno i  voditelj holističkog fitness programa "Shut up and move", a prenosi The Cut.

1. Poza - ona je gore

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno 122. Više kalorija otopit će kao ne sjedi na partneru, već je u čučećem položaju - to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići, nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

2. Misionarski položaj

U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umjerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati guzu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, stražnjice i trbuha. 

3. Pseća poza

U ovoj pozi žena prosječno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi izgubiti više, tada bi trebala rukama se osloniti na zid - na taj način će trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačat će mišiće ruku i ramena.

TREBA MALO ISTRAŽITI 10 naučenih mitova o seksu za koje puno ljudi misli da su točni

Želi li  muškarac sagorjeti više kalorija (do 211), treba ubrzati tempo.

4. Njezine noge su gore

Žena će u ovoj pozi potrošiti 116 kalorija i povećati fleksibilnost mišića, dok se muškarac sagorjeti 127 kalorija.

Za još bolji učinak Charlene Ciardiello savjetuje da muškarac drži ženine noge i proteže ih u različitim kutovima - tako će i penetracija biti dublja.

5. Žlica

Iako ova poza nije previše aktivna, i njome se troše kalorije. Muškarac i žena su na boku, on je iza nje. Tijekom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši 103 kalorija, a muškarac 113. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 23.09.2022.

    Zato moja lupa po slatkom poslije 🤔.... lipa i debela non stop🤷🏻... malo i zgužvana al peglanje čuda radi😜👌

  • Nap7 19.09.2022.

    Sve su dobre

  • 19.09.2022.

    Aaaaa, sada mi je jasno, u pozi žlica on mora biti iza nje inače bi ga ona njemu morala metnuti. Meni je najbolja poza kad joj ga metnem zguza, a ona mi stavi noge oko vrata, malo je opasna jer joj možeš polomiti kičmu, ali to je njezin problem, nek bude malo fleksibilna

Komentiraj...
Vidi sve komentare