To je to što me zanima!

Pijesak vam se zavukao u sve živo? Vrećica i puder su spas!

Boravak na plaži ima snažan efekt na naše fizičko i mentalno zdravlje, no sitni pijesak koji se lijepi po tijelu, upada u torbu, pa ga donesemo kući, itekako može pokvariti ugođaj
Vidi originalni članak

Ima li ičeg ljepšeg od toga da provedete vrući ljetni dan na plaži? Ne samo da je lijepo odmaknuti se od svakodnevne gužve i opustiti se, znanstvenici su dokazali da boravak na plaži ima snažan efekt na naš mozak te popravlja fizičko i mentalno zdravlje. No, koliko god uživali u danu na plaži, s pijeskom je malo drugačije. 

Onaj sitni lijepi se za mokro i znojno tijelo, pronađe put u svaku torbu ili vrećicu, nekako se zavuče do mobitela ili playera, pa i u novčanike. I nikako ga se riješiti... 

10 SUPER TRIKOVA Za bezbrižno uživanje na plaži: Kutijica od ruža skriva novac...

Srećom, internet vrvi savjetima o tome kako se riješiti pijeska, kako ga ne biste donijeli kući s plaže i dva dana nakon kupanja 'osjećali' pod šlapama. Idemo redom: 

Plahta umjesto ručnika

Položili ste ručnik na plažu, kako biste stvorili mjesto gdje možete ostaviti stvari i biti sigurni da vam se u njih neće zavući pijesak, no - tek koju minutu kasnije sve je puno sitnih zrnaca pa svako malo nešto morate istresti.

NOVA SEZONA, NOVI LUFTIĆ Ljetne radosti: Evo gdje naći trendi luftiće i biti hit na plaži

Da biste stvorili mjesto pod suncem bez pijeska, ponesite na plažu plahtu s gumicom, pa ju položite tako da krajevi vire u zrak. U kuteve plahte postavite ruksak, japanke, odjeću i sve ono što želite zaštititi od pijeska i više ga neće biti. 

Mobitel u plastičnoj vrećici

Da biste spriječili da se mobitel smoči te da se za njega zalijepi pijesak, ugurajte ga u vrećicu za sendviče s mehanizmom za zatvaranje.

Knjige Vodič za ljetno štivo: Najbolji novi naslovi za čitanje na plaži

Ako trebate odgovoriti na poruke, ili se kratko javiti na poziv, možete to i sa vrećicom na mobitelu.

Puderom očistite noge 

Zaključili ste da je gotovo s boravkom na plaži, oprali noge i navukli omiljene natikače, no već nakon samo nekoliko koraka one su pune pijeska koji vam se lijepi za vlažne noge?

STANE ŠEST LJUDI Gliser na napuhavanje novi hit na plaži: Ima i držač za čaše!

Problem je lako rješiv uz bočicu dječjeg pudera, koji će pokupiti vlagu sa stopala i spriječiti da se pijesak ponovo lijepi za njih. Možete ga posuti po nogama punim pijeska, pa lagano otresti rukama, jer ćete tako skinuti i sav pijesak.         

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Rocking Roller 01.07.2019.

    "U sve živo"... Bravo, bravo. Ulični sleng u novinarstvu je uvijek poželjan.

  • Judita👥 30.06.2019.

    Najčešće ne idem na te pješčane plaže,no ajde.. nakon toga ručnici su grozni

  • area 62 30.06.2019.

    Sav pijesak završi u kadi nakon tuširanja 😆😮.

Komentiraj...
Vidi sve komentare