Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Za bezbrižno uživanje na plaži: Kutijica od ruža skriva novac...

Za bezbrižno uživanje na plaži: Kutijica od ruža skriva novac...

Pelena čuva stvari dok uživate u moru, dječji puder skida pijesak, a kožu osvježava čaj u bočici s raspršivačem. Novac možete sakriti i u omot higijenskog uloška...

VIDEO

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1940 ljudi. Ovo su njihove priče...

Kako biste zaštitili novce i ključeve od lopova, stavite ih u praznu, opranu bočicu kreme za sunčanje. Da bi stao i mobitel, bočica treba biti plosnata, širokog otvora. ‘Kremu’ nemojte držati u torbi za plažu jer je moguće da lopov pokuša ukrasti i nju.

Zato ju je najbolje držati ispod ručnika. Neće se vidjeti, a čak ako netko i podigne ručnik, teško da će posegnuti za bočicom kreme za sunčanje. Zato je ispod ručnika dobro staviti i ostale varljive predmete za pohranu vrijednih stvari, poput pelene.

happy woman in shorts and blogse on seashore looking aside

Mobitel će biti zaštićen od vode i pijeska u vakuumskoj vrećici, a u tu svrhu može vam poslužiti i vrećica za sendviče ili prianjajuća folija. Kako bi vam piće za plažu ostalo svježe, najbolje ga je zalediti, a pijuckate li piće iz čaše, napravite ‘poklopac’ od košarice za muffine, a u sredini provucite slamku. Tako ćete zaštititi piće od insekata.

Držite li bocu s pićem u pijesku, kao stalak vam može poslužiti plastična ili papirnata čaša. Ona će štititi dno boce od čestica pijeska. U bočicu s raspršivačem možete pak uliti hladnu tekućinu poput vode ili biljnog čaja koji će osvježavati kožu. Kod kuće u hladnjaku imajte uvijek spreman jogurt. Kad se vratite s plaže, nanesite ga na mjesta gdje ste pocrvenili i ostavite nekoliko minuta. Ublažit će crvenilo i osjećaj žarenja.

10 supertrikova za plažu:

Zaštita vrijednosti - Kako biste ih zaštitili od lopova, stavite mobitel, novac i ključeve u čistu dječju pelenu ili ih zamotajte u donji dio kupaćeg kostima ili u gaćice. Tako će biti odbojni kradljivcima, no pazite da to učinite prije plaže ili stvari pohranite neprimjetno da se ne razotkrijete. Takav smotuljak pametnije je držati vidljiv, ispod torbe za plažu, jer ako vam netko poželi ukrasti cijelu torbu, najvjerojatnije neće posegnuti i za ‘odbojnim’ predmetom ispod.

Trikovi za odvajanje žumanjka, uklanjanje mucica, njegu bilja...
Trikovi za odvajanje žumanjka, uklanjanje mucica, njegu bilja...

Osvježavajuće piće - Kako bi vam voda bila hladna i nakon duljeg vremena, zaledite ju u plastičnoj boci. Kad punite bocu, pazite da nije dupkom puna jer led zauzima više prostora nego tekuća voda. Kako će se led topiti, tako će se pretvarati u hladnu vodu, a ostatak leda održavat će svježinu.

Bez užarenih natikača - Ako ostavite natikače direktno izložene suncu, bit će užarene kad se vratite s kupanja. Kako biste to spriječili, jednostavno ih okrenite naopako dok ih ne nosite. Tako će se umjesto gornjeg dijela grijati dno i vaši tabani neće patiti.

woman in a swimsuit vaporizing the face with water

Sprej za rashlađivanje - Natočite vodu u bočicu s raspršivačem i ohladite je u hladnjaku. Tako ćete dobiti sprej kojim možete poprskati i osvježiti lice kad god postane prevruće. U bočicu možete uliti i ohlađeni zeleni čaj koji djeluje protuupalno, antibakterijski i osvježava lice.

Odčepljivanje ušiju - Ako vam se zbog ronjenja često začepe uši, dobro je u torbi imati balon. Počnite ga puhati, prilikom puhanja začepite nos i uši će vam se brzo odčepiti. Balone možete napuniti vodom, zalediti ih i staviti u torbu za hlađenje namirnica koje nosite na plažu kako biste održavali svježinu.

Trikovi kako ukloniti mrlje od masnoće, trave, vina, kaugume
Trikovi kako ukloniti mrlje od masnoće, trave, vina, kaugume

Novčanik u sticku - Novce možete smotati u oblik valjka i staviti u praznu kutijicu od balzama za usne ili ruža. Kutijicu možete dodatno zaštititi tako da ju stavite ispod ručnika. 

Sačuvajte mobitel - Stavite mobitel u plastičnu vrećicu za sendviče ili ga omotajte prianjajućom prozirnom folijom. Držati ga možete i u plastičnoj torbici za kozmetiku. Tako ćete ga zaštititi od vode i pijeska, ali i prolijevanja kreme u torbi. Ipak, s ovakvom zaštitom nije pametno nositi mobitel direktno u vodu.

Bez pijeska na stopalima - Odlično rješenje protiv pijeska na tabanima je dječji puder. Puder upija vlagu pa zrnca pijeska lakše opadaju i najbrže ih možete otresti. Kad želite obući natikače, samo istrljajte noge puderom pomoću krpice. 

Krema u čašici - Kako biste nanijeli dovoljno kreme za sunčanje, uzmite kao mjericu čašicu za žesticu. To je preporučena doza za cijelo tijelo, a većina nanese tek četvrtinu do polovine preporučene količine, upozoravaju liječnici. 

Privjesak pliva - Kako biste dobili privjesak za ključeve koji ne može potonuti u vodi, uzmite pluteni čep od butelje, u njega zašaravite vijak s kukom, provucite kroz nju ključeve i zavrnite kuku. 

VIDI OVO: Što vaši prsti govore o vama?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru