To je to što me zanima!

Pileće pljeskavice s češnjakom

Ako volite jesti piletinu, ali vam je već dosta jesti je u stalno istom obliku, isprobajte ove pileće pljeskavice s kaduljom i češnjakom koje mogu izvrsno ići uz kuhano povrće kao zdrav obrok
Vidi originalni članak

Ovaj recept je za ukupno šest porcija, a ukupno vrijeme koje vam treba za pripremu ovog jela je jedan sat.

POGLEDAJTE VIDEO: Radi zdrave pločice bez šećera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 4 žlice krute masti za kuhanje
  • 1/4 šalica luka, sjeckanog
  • 4 češnja češnjaka, sjeckanog
  • 3 žlice svježe kadulje, nasjeckane
  • 1 žličica morske soli
  • 1 kg mljevenog pilećeg mesa
  • 1 žlica i 1/4 šalice kokosovog brašna, odvojeno

Priprema:

Zagrijte jednu žlicu masti u tavi na srednje jakoj vatri. Kad je otopljena, dodajte luk i uz miješanje kuhajte par minuta. Dodajte češnjak i kadulju te nastavite kuhati miješajući dok ne postanu mirisni i ne porumene, ali ne i izgore (još nekoliko minuta). Maknite posudu s vatre i pustite da se smjesa ohladi nekoliko minuta.

TVORNICA KOKICA ZAGREB Kokice s domaćim potpisom: Imaju okuse tartufa, čvaraka...

Dok to čekate, stavite kokosovo brašno na tanjur. Kad je smjesa češnjaka i kadulje samo topla i više nije vruća, u nju dodajte mljevenu piletinu, kokosovo brašno i morsku sol. Dobro promiješajte i oblikujte 12-14 okruglica, te lagano ih uvaljajte u drugo kokosovo brašno.

Ponovno zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte još masti ako u tavi nije ništa ostalo. Pecite pljeskavice u serijama 10-15 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe i potpuno pečene. Naizmjenično se mogu peći u pećnici oko 25 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva, piše Health Benefits times.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare