To je to što me zanima!

Pita sa šparogama i pršutom - čista slast za uživanje osjetila

Idealan recept za sve obožavatelje šparoga, ali i sve ostale koji će nakon što probaju ovu poslasticu uvesti šparogu češće u meni. Ova pita je idealna za brzi ručak ili večeru
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 190 g brašna
  • 60 g parmezana
  • 100 g maslaca
  • žumanjak
  • 2 žlice vode

Nadjev:

  • žlica maslinova ulja
  • 7 kriški pršuta
  • 4 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 žlice vlasca,
  • 2 svežnja šparoga

Priprema:

  • U električnoj sjeckalici izmiksajte brašno, parmezan i maslac dok smjesa ne postane nalik na krušne mrvice.
  • Dodajte žumanjak i umijesite tijesto.
  • Razvaljajte ga i oblikujte u kuglu, omotajte plastičnom folijom i hladite 20 minuta.
  • Namastite posudu za pečenje. Razvaljajte tijesto i stavite ga u posudu za pečenje, hladite deset minuta pa ga napunite kuglicama za pečenje ili grahom i pecite 15 minuta na 190°C.
  • Maknite kuglice i pecite još deset minuta.
  • Umutite jaja, vrhnje i vlasac.
  • Posolite i popaprite.
  • Na tijesto složite red šparoga i prelijte dijelom smjese od jaja.
  • Ostale šparoge zamotajte pršutom i stavite u posudu za pečenje.
  • Prelijte ostatkom smjese od jaja i pecite oko 30 minuta na 180°C.
Idi na 24sata

Komentari 33

  • 12.04.2017.

    E ovo mi je super!!!

  • 12.04.2017.

    mljac

  • JerkoKC 12.04.2017.

    Bračani imaju dobar recept za škrte.Ne kupuju kruh,pa sendvić naprave od dvije fete domaćeg sira i u sredinu tri fete domaćeg pršuta.To zaliju bukaletom čistoga vina,jer vodu moraju platit,a vino imaju u konobi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare