To je to što me zanima!

Plan slavnog kuhara Anthonya Bourdaina štedi vam vrijeme

Tajne dobre organizacije: Slavni chef zna kako bi bez dobrog plana u kuhinji zavladao kaos, a s njegovim se taktikama slažu znanstvenici i poslovni savjetnici
Vidi originalni članak

Ako precizno odmjerite zalihe soli i mljevenog papra, pustite da maslac omekša do savršene teksture te stvari postavite na mjesto tako da ulje, vino i začine možete pronaći žmireći, znate tajnu uspjeha vrhunskoga kuhara, tvrdi chef Anthony Bourdain. 

Mnogi poslovni savjetnici slažu se sa slavnim kuharom te kažu kako to vrijedi u svakoj profesiji. 

- Vrlo je korisno imati planove ‘na papiru’, u bilježnici ili na nekom od elektroničkih uređaja - kaže Mirta Fraisman Čobanov, direktorica Partus centra za edukaciju i savjetovanje. 

Kratkim svakodnevnim planiranjem možemo povećati svoju učinkovitost za čak 22,8 posto, odnosno uštedjeti petinu radnog vremena, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Harvard koje je vodila profesorica Francesca Gino. A kako biste lakše vodili evidenciju obveza, poslužite se tehnologijom. 

- Postoji niz aplikacija i servisa koji u tome mogu pomoći (npr. Google kalendar, Business Calendar za Android uređaje). Za one koji preferiraju papir i olovku, tu su dobri stari ukoričeni planeri - kaže Čobanov i dodaje:  

- Ponedjeljak ujutro idealan je za provjeru tjednog plana, a svaki dan prije nego što počnete raditi, vizualizirajte najvažnije zadatke. Tako se mozak priprema za ono što treba učiniti i puno je veća vjerojatnost da ćete to ostvariti - zaključuje.

Prvo popis 

Početak svakog radnog dana posvetiti organiziranju radnog vremena i zadatke poredajte po važnosti, kaže Ana Vuger, PR iz agenicije Dekra.

Red za e-poštu 

Nakon popisa najvažnijih zadataka, posvetite se čitanju e-mailova i poruka. Odmah odgovorite na najvažnije.

Bez pogreške 

Zadatke počnite rješavati jedan po jedan jer tako smanjujete mogućnost pogreške, napominje Vuger.   

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zvrka1977 23.08.2014.

    slavni kuhar? meni su slavne samo moja mama i baka - ostali su mi totalno no name :)

  • Bezobrazno zelene 22.08.2014.

    Nikad ne planiram ništa, radim kako mi dođe ali kad krenem onda ne stajem dok ne napravim što sam naumila. Neke stvari večinom u posljednji tren ali ipak je sve gotovo na vrijeme.

  • ČOMBE_1 22.08.2014.

    Ako icega imam,imam vremena.Zato svoje savjete prodaji po Japanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare