To je to što me zanima!

'Plišana' biljka mekanih listova koju će svatko poželjeti u domu

Instagram je prepun malene biljke čiji mekani, plišani listovi unose toplinu u gotovo svačiji dom. Riječ je o vrsti biljke zvanoj Sinningie leucotriche ili Brazilian Edelweiss biljka koja spada u porodicu sukulenata
Vidi originalni članak

Rijetka i na prvi pogled neobična biljka zaludila je svijet, a sve trendseterice su je brže-bolje dodale u svoj interijer. Specifična je zbog 'plišanih' dlačica na listovima. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izuzetno je pahuljasta biljka te su joj svi dijelovi baršunasti, stabljika, lišće, cvijeće. Sve vrste Sinningia rastu u Srednjoj i Južnoj Americi, a većina, poput ove, u južnom Brazilu, u državi Paraná.

Njezini srebrni listovi mogu narasti do 15 cm u visinu i 10 cm u širinu, a cvjeta samo u kasno proljeće i rano ljeto. Nakon toga joj otpadaju listovi i cvjetovi te biljka ulazi u fazu mirovanja. Ne brinite, nakon par mjeseci ponovno počne cvjetati i rasti.

VJEČNI KLASICI Cvijeće i boje: Neka vas proljeće inspirira za sljedeću manikuru

Ukoliko se odlučite na kupnju ove biljke morate znati da joj za njezino održavanje odgovara vlažno tlo koje ne smije biti natopljeno. Voli polusjenovita mjesta, a ne odgovara joj direktno svjetlo. 

Ako je zaboravite kojim slučajem zaliti ona može preživjeti, ali pazite da ju ne isušite u potpunosti. Kada je zalijevate pazite da zalijevate zemlju, a ne listove.

Dok je u stanju mirovanja bilo bi dobro da zalijevanje smanjite ili ga u potpunosti zaustavite na određeni period. 

GIPSOFILA ILI ŠLAJER Ovo proljetno cvijeće postalo je pravi hit: Upotpunit će vaš dom!

U prirodi je ovoj biljci prijetilo izumiranje zbog nekontroliranog sakupljanja zbog njezine ljepote lišća i cvjetova. 

Brazilian Edelweiss zaista traži minimalno pažnje i održavanja, a svaki dom će uljepšati svojim specifičnim plišanim listovima, piše Talking plants.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare