Novi broj magazina za uživanje donosi dalmatinske specijalitete iz splitske konobe Kod Joze. Virtuoz u pripremi plodova mora, Davor Bašić otkriva tradicionalne recepte za lignje u crnom vinu, njokice s kozicama i kućicama i krem-juhu od kozica. Iako je zakoračio u 70. godinu kreativni kuhar svako se jutro ustaje u pet kako bi odabrao najsvježiju ribu, školjke i povrće.
Iskušajte odličnu kombinaciju tjestenine i povrća. Školjkice, cjevčice, spirale, špageti i široki rezanci odličan su izbor za crvene, bijele i zelene kremaste umake. Okuse će dodatno upotpuniti začinsko bilje i topivi sir. Rajčice, pesto, tikvice ili kelj samo su neke od namirnica koje mogu poslužiti kao misao vodilja.
Otkrivamo i 16 recepata za sočne mesne rolice. Odresci omotani pršutom, punjeni sirom, namazima... peku se u pećnici, tavi ili kuhaju u umacima. Dovoljno su raskošni da posluže kao glavno jelo, ali i efektno predjelo.
Kao slatko za kraj poslužite princes krafne. Provjereni recepti vode korak po korak kroz pripremu delikatnog tijesta i mirisne kreme. Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jela jer najslasnije nagrađujemo.
Novi broj Skuhatćute potražite u subotu uz 24sata za samo 1,99 kune.