To je to što me zanima!

Plodovi mora iz konobe, umaci i mesne rolice u Skuhatćute

Novi broj magazina za uživanje Skuhatćute donosi dalmatinske specijalitete od plodova mora, 16 recepata za pripremu nadjevenih mesnih rolica te nove ideje za umake od povrća.
Vidi originalni članak

Novi broj magazina za uživanje donosi dalmatinske specijalitete iz splitske konobe Kod Joze. Virtuoz u pripremi plodova mora, Davor Bašić otkriva tradicionalne recepte za lignje u crnom vinu, njokice s kozicama i kućicama i krem-juhu od kozica. Iako je zakoračio u 70. godinu kreativni kuhar svako se jutro ustaje u pet kako bi odabrao najsvježiju ribu, školjke i povrće.       

Iskušajte odličnu kombinaciju tjestenine i povrća. Školjkice, cjevčice, spirale, špageti i široki rezanci odličan su izbor za crvene, bijele i zelene kremaste umake. Okuse će dodatno upotpuniti začinsko bilje i topivi sir. Rajčice, pesto, tikvice ili kelj samo su neke od namirnica koje mogu poslužiti kao misao vodilja.   

Otkrivamo i 16 recepata za sočne mesne rolice. Odresci omotani pršutom, punjeni sirom, namazima... peku se u pećnici, tavi ili kuhaju u umacima. Dovoljno su raskošni da posluže kao glavno jelo, ali i efektno predjelo. 

Kao slatko za kraj poslužite princes krafne. Provjereni recepti vode korak po korak kroz pripremu delikatnog tijesta i mirisne kreme. Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jela jer najslasnije nagrađujemo. 

Novi broj Skuhatćute potražite u subotu uz 24sata za samo 1,99 kune.    

Idi na 24sata

Komentari 1

  • twinsi2 24.08.2013.

    Kako mi je promakuo ovaj broj??? moram sad žicati nekoga da me uvede u dalmatinsku kuhinju,a zauzvrat rolam rolice:))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare