To je to što me zanima!

PMS nije krivac za osjetljivost, pojačanu nervozu i mrzovolju

Ne postoji povezanost između razdražljivosti nekoliko dana prije menstruacije, a nije istina niti da su žene u PMS živčanije nego u ostatku ciklusa, pokazala je studija
Vidi originalni članak

Utjecaj predmenstrualnog sindroma na raspoloženje žena je precijenjen, tvrde kanadski znanstvenici sa Sveučilišta Toronto. Oni su otkrili da su žene najčešće razdražljive ako se nalaze pod stresom ili ne osjećaju dovoljno podrške od svoje obitelji li partnera, neovisno u kojem se dijelu ciklusa nalaze, piše Daily Mail.

Kroz istraživanje koje je analizirao 40 neovisnih studija znanstvenici nisu uspjeli pronaći dokaz da su žene češće neraspoložene u razdoblju prije menstruacije ili da je nervoza u tom vremenu nastala pod utjecajem spolnih hormona.

- Problem je u tome što često krivimo PMS za svako loše raspoloženje žene. Istina je da će se one prije razbjesniti ako im spomenete PMS, jer tako pretpostavljate da nisu dovoljno racionalne te njima upravljaju hormoni - rekla je voditeljica studije, dr .Sarah Romans.

Dodala je kako je krivljenje PMS za loše raspoloženje generaliziranje koje se u medicinskoj literaturi spominje još od 1930-ih.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • andrea1 19.10.2012.

    koja je razilka između žene sa PMS-om i terorista? -sa teroristom se može pregovarati

  • user_110653 19.10.2012.

    Mene PMS pravo puca.Nedostatak energije,samo bih spavala,jedu mi se slatkiši,hladno mi je a ako slučajno idem u shopping u vremenu pms-a sigurno nikako neću kupiti hlače,već isključivo haljine?Rasplačem se bez razloga,postajem preosjetljiva i lako planem,ali ne osjećam bolove..bar to ne..Pa nek oni svoja istraživanja objese o klin.

  • targus 19.10.2012.

    a grebi ga, ..kad žene plačaju Evine grijehe na rate, ...to njih muči,..

Komentiraj...
Vidi sve komentare