To je to što me zanima!

Počastite se večeras filmovima o Drakuli ili naučite nešto novo

Inspirirao je desetke filmova i priča diljem svijeta, a da ne spominjemo besmrtnost lika tijekom kostimiranja za Noć vještica. Prvi put je doista izašao na vidjelo u gotičkom horor romanu irskog pisca Brama Stokera
Vidi originalni članak

Zašto i kako je nastao ovaj dan, nije poznato, ali, naravno, sve je krenulo jednom objavom na internetu. Od svih čudovišta poznatih čovjeku, grof Drakula najpoznatija je ikona horora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inspirirao je desetke filmova i priča diljem svijeta, a da ne spominjemo besmrtnost lika tijekom kostimiranja za Noć vještica. Prvi put je doista izašao na vidjelo u gotičkom horor romanu irskog pisca Brama Stokera iz 1897. godine.

KORISNI SAVJETI Sredstva za pranje prozora nisu dobra ideja: Evo kako pravilno čistiti ekran TV-a da se ne ošteti

Godinama se vjerovalo da je Stoker inspiraciju za roman pronašao u knjizi o Vladu III. kojeg su zvali i Drakula, princu iz 15. stoljeća koji je svoj nadimak stekao nakon što je pozvao stotine svojih neprijatelja da večeraju s njim, a potom ih brutalno ubio.
Međutim, pisac Andy Struthers, autor knjige ‘Dracula Incarnate: Unearthing The Definitive Dracula’, tvrdi da mu inspiracija nije bio Vlad, već manje grozan, bogobojazan svećenik Sabine Baring-Gould.

TKO ZNA? Možete li pogoditi što je ovo? Mnogi su mislili da je 'staklo'

Poanta ovog dana ipak nije gristi ljude za vrat nego uživati u maratonskom gledanju filmova o Drakuli.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare