To je to što me zanima!

Počela studirati stomatologiju, pa shvatila da su ilustracije i animacije njena 'prava' ljubav

Maie Zeidan, umjetnica iz Montreala, stvara iznimno živopisne ilustracije, kojima ljude želi potaknuti da posvete više pažnje brizi o okolišu. Iako je studirala umjetnost kaže da i dalje uči kroz vlastite projekte
Vidi originalni članak

Ilustracije Maie Zeidan, umjetnice iz Montreala vrlo su jednostavne i statične, a opet iznimno živopisne, kao da je riječ o animacijama iz Disneyevog svijeta, koje su sve samo ne dosadne. U razgovoru za portal Bored Panda rekla je kako je njezina glavna inspiracija prirodni svijet oko nje. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ovaj umjetnik radi čudesne kreacije od papira 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve nevjerojatno i lijepo već postoji. Koristim ono što vidim oko sebe da izrazim vlastite osjećaje i tjeskobu te da širim poruku o tome da trebamo brinuti o našem okolišu. To mi je, definitivno, najvažniji cilj.

Zanimljivo je da je Maia je radila kao umjetnički suradnik na Looney Toons serijalu te  'Green eggs and ham' animiranom filmu za Warner Bros, te surađivala na Edendaleu, a potom kao animatorica u 2D produkciji video igrica 'Wakfu' i 'Max et Maestro'.

Također, radila je na dugometražnim i kratkometražnim filmovima, tako da je dobro upućena u animaciju i narativno stvaranje. No, prilično je skromna kad govori o svojim iskustvima. 

Uvjerena je da ima i boljih animatora od nje, te da stvaranje animiranih filmova još uvijek nije put kojim treba krenuti. 

Njene objave ilustracija i animacija na Instagramu imaju više od 15.000 pratitelja. 

- Bez obzira na to što sam radila u industriji animacije, sigurno nisam najbolji animator, tako da  mislim da ne bih mogla raditi animaciju film, to bi za mene bilo prebolno – odgovara sa smiješkom. Inače, ona je vrlo posebna osoba:

Prije nego se počela baviti umjetnošću neko je vrijeme studirala stomatologiju.

No, kad je shvatila da to nije dobar izbor za nju, prebacila se na proučavanje opće umjetnosti i animacije i s vremenom stvorila veliki broj konceptualnih kreacija i animacija. 

Kaže kako je školovanje bilo korisno, no jako joj je važan i rad na samostalnim projektima.   

- Studirala sam i radim u industriji već 10 godina. Uza sve to, sa strane uvijek treba razvijati vlastite projekte, to je način na koji najviše učim i istražujem svoju kreativnost – kaže. 

Ma što Maie rekla o svome radu, bila bi šteta da ove radove jednog dana doista ne pretvori u animirane filmove i tako im udahne životnost.  

 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare