To je to što me zanima!

Podočnjaci, vrećice i natečenost očiju - što pomaže, a što šteti

Gubitak masnoće tijekom starenja može učiniti krvne žile oko očiju vidljivijima jer više nema zaštitnog sloja tkiva. Tu kreme ne pomažu, ali vrijedi pokušati natopiti kožu ceramidima
Vidi originalni članak

Tamni krugovi

Oni se pojavljuju kao obojeni polumjeseci ispod očiju, a znaju biti ljubičaste, crvene, maslinaste ili smeđe boje, ovisno o tonu vaše kože. Također, tamni kolutovi ispod očiju mogu biti kronični ili se pojaviti zbog životnog stila, na primjer, zbog nedostatka sna, što je zapravo čest razlog za njihovu pojavu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koža oko područja očiju je tanka pa otkriva krvne žilice koje se nalaze ispod, što doprinosi vidljivosti tamnih krugova jer se zbog nedostatka sna ili problema sa životnim stilom krvne žile šire pa se na tom dijelu lica nađe veća količina krvi.

Želite li se riješiti tamnih kolutova, razmislite o nekoliko stvari:

  • O korištenju sredstava poput antioksidanata ili kofeina, koji će pomoći u sužavanju proširenih krvnih žila.
  • Veća proizvodnja melanina zna prirodno potamniti kožu na tom području, a to se češće događa kod ljudi s tamnijim tenom. Bilo bi dobro da potražite preparate koji aktiviraju posvjetljivanje - poput vitamina C, arbutina, kojične kiseline ili niacinamida.
  • Gubitak masnoće tijekom starenja može učiniti krvne žile vidljivijima jer više nema zaštitnog sloja tkiva. Iako tu ne možete učiniti puno s kremama, možete pokušati natopiti kožu ceramidima i hijaluronskom kiselinom.

Vrećice ispod očiju

To je zapravo strukturalni problem uzrokovan masnim jastučićima ispod očiju. Radi se o genetici što znači da ste rođeni s tim i na te vrećice ne možete utjecati kremama i tonicima.

Moguće je da ćete primijetiti kako se taj problem s godinama pogoršava, a to se događa zbog gubitka kolagena i elastina. Zbog toga se vrećice pod očima čine izraženijima.

- Imate li vrećice uzrokovane masnoćom, jedini način da ih se riješite jest uklanjanje jastučića kirurškim putem - napomenula je dermatologinja Mona Gohara.

SPAS IZ VRTA Kamilica, čuvarkuća i neven su odlični za kožu nakon sunčanja

Međutim, možete poduzeti i neke preventivne mjere kako se te vrećice ne bi toliko pogoršavale s godinama:

  • Održavajte zdrave razine prirodnog kolagena. Kožu njegujte sredstvima za povećanje razine kolagena, kao što su ona na bazi vitamina C i retinola.
  • Također, pokazalo se da dodaci prehrani koji sadržavaju kolagen podržavaju fibroblaste stanica kože ili dijelove stanica kože koji stvaraju kolagen i elastin. To pomaže vašem tijelu da samostalno poboljša proizvodnju kolagena.

Natečenost očiju

- To je obično posljedica životnih čimbenika. Natečenost mogu potaknuti alergije - hrana, okoliš i slično. Očigledno je da simptomi variraju od osobe do osobe i od hrane do hrane, ali mnogo puta, fizičke manifestacije alergije uključuju vodenaste oči, svrbež kože ili natečeno lice i oči - pojasnila je dr. Bindiya Gandhi.

ČISTE I HRANE Osnažite kožu: Sasvim prirodna sredstva za uklanjanje šminke

Također, krivac za natečene oči mogu biti nedostatak sna, stres, prevelik unos soli... 

- Recimo, kod stresa se u organizmu zadržavaju tjelesne tekućine jer tijelo 'misli' da vam tekućina treba. To je fiziološka reakcija - kaže dermatologinja Mona Gohara, a prenosi mindbodygreen.com.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare