Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osnažite kožu: Sasvim prirodna sredstva za uklanjanje šminke

Osnažite kožu: Sasvim prirodna sredstva za uklanjanje šminke
1

Ako pazite na tip šminke koju koristite i trudite se da su sastojci što prirodniji, onda je odlična ideja pronaći sredstva za uklanjanje šminke po istom principu, ili ih možete i sami izraditi kod kuće

VIDEO

Prirodne inačice ulja, mlijeka i drugih sredstava za uklanjanje šminke vrlo su dostupna i nije ih teško nabaviti, osobito ako i inače brinete o tome da koristite samo prirodnu kozmetiku, piše MindBodyGreen.

POGLEDAJTE VIDEO: I muškarci se mogu šminkati

Pokretanje videa...

08:14

Zašto birati prirodno?

Tradicionalna sredstva za uklanjanje šminke mogu iritirati kožu jer pojedini takvi proizvodi sadrže alkohol i druge agresivne sastojke koji isušuju kožu i uzrokuju upalu. Ako tome pridodate trljanje kojem smo svi skloni prilikom skidanja šminke, proces može biti abrazivan. U području očiju je izrazito nježna koža i ukoliko niste nježni, lako će se javiti iritacija, pa čak i bore.

Girl Removing Make Up

Zato je važno, čak i ako ste se prebacili na prirodnu kozmetiku, pažljivo nanositi i uklanjati proizvode s lica nježnim pamučnim blazinicama.

Ova sredstva će vam pomoći u prirodnom uklanjanju šminke, pa čak i vodootporne maskare.

1. Ulja

Ulja za uklanjanje šminke su odlična za čišćenje lica jer se uljem uklanja ulje. Čak i tvrdoglave vodootporne maskare nisu imune na djelovanje ovih sastojaka. Valja imati na umu da ulja uklanjaju prirodni sebum kože, kao i prljavštinu i masnoće.

Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože
Svjetlost ekrana i ne skidanje šminke ubrzavaju starenje kože

Dodatno, utrljavanjem ulja možete zaštititi prirodni lipidni sloj kože i na taj način zapravo hranite kožnu barijeru. Odlična ulja su ulje jojobe, ulje šipka, ulje suncokretovih sjemenki kao i druge mješavine koje sadrže više vrsta ulja kako bi se optimizirao rezultat. Odličan izbor je i kokosovo ulje, ali ponekad može začepiti pore i vodi do pojave akni.

Kako biste ulje koristili kao sredstvo za uklanjanje šminke, jednostavno ga nježno utrljajte kružnim pokretima, a potom uklonite pamučnom blazinicom.

Dremstime

2. Aloe vera

Aloe vera je čudotvorna biljak sa brojnim sposobnostima, a kad je riječ o njezi lica, pruža hidratantnu masku za lice, ovlaživač, tretman vlasišta za iritaciju folikula, pa čak i temelj prije nanošenja pudera. I naravno, pomaže u ispiranju šminke.

Aloe vera je vrlo nježna i neće naštetiti koži, a odlična je alternativa uljima. Kako biste sami napravili svoj proizvod, umočite pamučne blazinice u svježi gel aloe vere i prebrišite lice. Za uklanjanje šminke pažljivo blazinice pritisnite uz zatvorene kapke i nipošto ne trljajte jer to može voditi do kasnijih problema s kožom.

Prirodni sastojci za skidanje šminke: Ulja, aloe vera, mlijeko
Prirodni sastojci za skidanje šminke: Ulja, aloe vera, mlijeko

Pustite da aloe vera upije šminku nakon nekoliko minuta. Ukoliko želite i posebno osvježenje, prije nanošenja blazinice s aloe verom možete ostaviti nekoliko minuta u hladnjaku.

3. Micelarna voda

Iako nije baš izvorska voda, micelarna voda svakako spada u prirodna sredstva za skidanje šminke. Meka pročišćena otopina podjednako uklanja kozmetiku na bazi ulja i vode, a pritom ne oštećuje kožu i iznimno je nježna.

- Kao dermatologinja, smatram je sigurnom osim ukoliko ranije niste imali neugodnu reakciju na neki od sastojaka određenog brenda micelarne vode. Općenito, sigurna je za sve tipove kože - rekla je dermatologinja Loretta Ciraldo.

Može se koristiti za ispiranje lica ili je možete nanijeti na pamučnu blazinicu kako biste očistili određena područja.

Maramice za skidanje šminke štete koži jer ostavljaju tragove
Maramice za skidanje šminke štete koži jer ostavljaju tragove

- Možete je koristiti prije završnog čišćenja lica jer uklanja prljavštinu i šminku, a nježna je i učinkovita. Dodatno, može doprinijeti zdravlju kože jer sadrži spojeve koji uklanjaju učinak zagađenja i drugih aktivnih čestica, kazala je liječnica.

Kao i kod aloe vere, natopite blazinicu tekućinom i nježno potapkajte, ali nipošto nemojte trljati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith